Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Matka zúri: Jej dcérka sa nakazila osýpkami od nezaočkovaného dieťaťa, šikanujú ale ju!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Jilly Moss)

SURBITON - Keď mala ročná Alba Mossová osýpky, v jej prípade išlo o komplikovaný prípad, ktorý však nie je v praxi výnimočný. Lekári preto požiadali jej mamu, aby zverejnila fotky dcéry nehybne ležiacej na nemocničnom lôžku. Týmto spôsobom chceli apelovať na rodičov, ktorí váhajú s očkovaním detí, aby lepšie zvážili možné následky svojho rozhodnutia. Dobrý úmysel nemocničného personálu však urobil matke dievčatka zo života peklo.

Tridsaťpäťročná Jill je momentálne pod obrovským tlakom rodičov, ktorí nesúhlasia s očkovaním svojich detí. Označili ju totiž za kupliarku, ktorá iba špinavo zneužila svoje dieťa a stala sa bábkou farmaceutického priemyslu. Všetko sa začalo v čase, keď sa jej dcérka nakazila osýpkami a so 40-stupňovými teplotami bola hospitalizovaná vo Westminsterskej nemocnici v Chelsea. "Pohľad na ňu bol desivý. Museli jej dávať infúzie, mala opuchnuté oči a vyrážky po celom tele. Celý týždeň sa ani nepohla. Až vtedy som pochopila, že osýpky nie sú iba pľuzgieriky, ale pliaga, ktorá môže spôsobiť slepotu, encefalitídu a zápal pľúc a niekedy sa končí aj s trvalými následkami," hovorí. 

FOTO Matka zúri: Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Jilly Moss)

FOTO Matka zúri: Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Jilly Moss)

Lekári jej vysvetlili, aké je nebezpečné, keď rodičia ignorujú očkovanie a myslia si, že s ochorením si za každých okolností dokáže poradiť imunita dieťaťa. Vakcínou MMR môžu byť očkované deti vo veku dvanásť mesiacov, takže jej dcéra ešte nemala potrebný vek. "Vtedy ma požiadali, aby som zverejnila fotky Alby z nemocnice, že to možno nejako nakopne osvetu a rodičia nezaočkovaných detí pochopia vážnosť svojho rozhodnutia."

FOTO Matka zúri: Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Jilly Moss)

Odmietanie očkovania sa Češke vypomstilo: Jej synčeka hospitalizovali v nemocnici, zdrvujúca správa​

Mossová to považovala za dobrý nápad, ktorým chcela pomôcť iným matkám. Situácia sa ale nakoniec obrátila proti nej. Rodičia a najmä matky ju doslova bombardujú urážkami a tvrdia, že jej dcéra dostala osýpky iba preto, lebo ju dostatočne nechránila. Zároveň ju presviedčajú o tom, že zaočkovanie je brána k autizmu. "Moju dcéru som v tom čase dojčila, urobila som pre jej imunitu maximum. A aj tak ochorela. A možnú súvislosť medzi autizmom a očkovaním naznačil iba lekár Andrew Wakefield, ktorému odobrali licenciu. Zvláštne, že tieto mamičky veria práve jemu," krúti hlavou nešťastná Jill. Celá situácia je pre ňu nepochopiteľná aj preto, lebo ju napádajú najmä matky v jej veku, ktoré boli v detstve zaočkované a ich rodičia s tým nemali zlé skúsenosti.

Viac o téme: OčkovanieVakcináciaOsýpky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu