Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Úrady varujú pred hadom na FOTO: Ak ho uvidíte v takejto polohe, nepribližujte sa k nemu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/North Carolina State Parks and Recreation)

RALEIGH - Personál v parkoch a rekreačných zariadeniach v Severnej Karolíne varuje miestnych obyvateľov, aby sa nepribližovali k hadom druhu heterodon nasicus. Tie totiž dokážu predstierať vlastnú smrť. Ide o taktiku, ako prekabátiť predátorov a prežiť aj v nehostinnom prostredí.

Hady, ktoré využívajú taktiku "smrti" na oklamanie predátorov, vyvolávajú obavy u zvieracích špecialistov v Spojených štátoch amerických. Pracovníci Štátnych parkov a rekreácií Severnej Karolíny pred pár dňami zverejnili fotografie tohto druhu hada na Facebooku, aby varovali miestnych obyvateľov. Plaz dlhý približne 120 cm leží na "chrbte" s otvorenou papuľou a nejaví žiadne známky života. V skutočnosti však len čaká na vhodný moment na únik, pričom sám neútočí. "Ide o neškodný druh," uvádza v príspevku pracovník úradu. 

Úrady varujú pred hadom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/North Carolina State Parks and Recreation)

Podľa odborníkov na obojživelníky a plazy v Severnej Karolíne heterodon nasicus nemá žiadny jed. Ak však zaútočí, útok sprevádza hlasné syčanie, rozšírenie krku a uhryznutie. V prípade, že predátor aj naďalej útočí, had predstiera, že je mŕtvy a prevráti sa na druhú stranu. Reprodukuje sa predovšetkým v júni a v júli, kedy je schopný naklásť v priemere až päťdesiat vajec.

Viac o téme: HadSeverná karolína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu