Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FBI zverejnila tajné dokumenty o mýtickej príšere: Raz a navždy odhalili pravdu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: huffingtonpost.com)

WASHINGTON - Najnovšie zverejnené dokumenty odhalili, že FBI pátralo po existencii Bigfoota - mýtického tvora, ktorý údajne obýva lesy Severnej Ameriky. Vedci údajne vykonali testy na chlpoch a kožušine, o ktorých sa domnievali, že patria legendárnemu ľudoopovii. Riaditeľ centra pre výskum tohto fenoménu v roku 1976 napísal FBI list, aby "raz a navždy" odhalili pravdu.

Z dokumentov, ktoré Federálny úrad pre vyšetrovanie zverejnil túto stredu, vyplýva, že Peter Byrne, riaditeľ organizácie Bigfoot Information Centre (Informačné centrum o Bigfootovi), kontaktoval FBI po tom, ako úrad začal analyzovať vlasy a kožušinu tohto mýtického stvorenia. Asistent riaditeľa FBI Jay Cochran, ktorý v tom čase riadil laboratórium, však namietol, že neexistujú žiadne záznamy o takomto vyšetrovaní. 

FOTO Armáda údajne našla v snehu stopy legendárneho monštra

"Iba zriedkavo sa stretávame s chlpmi, ktoré nedokážeme identifikovať. Tie, ktoré máme k dispozícii teraz, teda pätnásť chlpov s kusom kože, môžu byť dôležité," uviedol Byrne. Cochran odpísal, že FBI sa primárne zaoberá vyšetrovaním trestných činov, ale "v záujme vedeckého výskumu urobia výnimku".  

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: YouTube)

Dodal, že preskúmajú chlpy a tkanivá, ktoré vtedajší riaditeľ Byrne spomenul v liste. Vzorku následne zanalyzovali, aby skontrolovali jej štruktúru a hrúbku. Tú porovnali s chlpmi známeho pôvodu. Výsledky však neboli také, ako si Byrne predstavoval. "Analýzou sme zistili, že chlpy pochádzajú zo zvieraťa podobnému jeleňovi," vysvetlil neskôr Cochran. FBI zverejnila 22 archívnych dokumentov, vrátane 22-stranového súboru o Bigfootovi, informovala televízia CNN na svojich stránkach. Dnes už 93-ročný Byrne prezradil, že sa aj napriek nepriaznivým výsledkom analýzy nevzdal pátranie po Bigfootovi. 

Viac o téme: FbiBigfoot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu