Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Najsmutnejší slon na svete je mŕtvy: Ľudí dojíma jeho strašný životný príbeh

Flavia Zobraziť galériu (3)
Flavia (Zdroj: Twitter/John M Knox)

CORDOBA - V španielskej Cordobe bola utratená slonica Flavia, označovaná za najsmutnejšieho slona na svete. v ZOO andalúzskeho mesta žila 43 rokov úplne osamote, informoval o smutnom príbehu so smutným koncom britský list The Independent.

Flavia slúžila v cordobskej ZOO, kde žila od svojich troch rokov, ako ukážka slona indického. Jej úmrtie z minulého týždňa oznámila ZOO s veľkým zármutkom. Jej zdravotný stav sa behom posledného polroka zhoršoval. Slonica údajne trpela depresiami a ZOO ju chcela v spolupráci s organizáciou proti týraniu zvierat PACMA premiestniť na iné miesto, kde by sa jej pocit pohody mohol zlepšiť. Organizácia ale skonštatovala,že Flavia žila príliš dlho v zajatí a osamote a odmietala spoločnosť iných slonov. 

FOTO Najsmutnejší slon na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Amparo Pernichi, radný zodpovedný za otázky životného prostredia, povedal na tlačovej konferencii, že Flavia už nedokázala stáť na vlastných nohách a bola utratená. Slonicu označil za ikonu mesta a dodal, že jej smrť je smutná zvlášť pre tých, ktorí sa o ňu po celý život starali a boli s ňou do posledných chvíľ. 

FOTO Najsmutnejší slon na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

PACMA vyzvala cordobskú ZOO, aby neprijímala ďalšie zvieratá, a tie, ktoré tam už žijú v zajatí, nemajú byť rozmnožované. "Celé tie roky bola sama a v zajatí ZOO Córdoba," upozornila šéfka PACMA Silvia Barquerová. "Dúfam, že žiadne zviera si tým nebude musieť opäť prejsť," dodala. Slony sú podobne ako ľudia spoločenské tvory a je o nich známe, že si vytvárajú silné putá. Vo voľnej prírode sa môžu dožiť až 70 rokov. 

Viac o téme: FlaviaSlon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu