Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Pasažier v lietadle spozoroval niečo, čo nečakal: Toto mi aerolinky musia vysvetliť!

(Zdroj: Twitter/Vitaly Kamluk)

SINGAPUR - Pasažiera leteckej spoločnosti Singapore Airlines znepokojil objav, ktorý si náhodou všimol pod obrazovkou v lietadle. Nedokázal identifikovať, či ide o malú zabudovanú kameru alebo fotoaparát. Prostredníctvom Twitteru sa aeroliniek spýtal, na čo snímacie zariadenie slúži.

Vitalij Kamluk letel Boeingom 787, keď si nad monitorom umiesteným na sedadle pred sebou všimol malú zabudovanú kameru. Neodkázal identifikovať, čo to presne je a teraz sa pýta užívateľov aj kompetentných, aby mu túto otázku zodpovedali. "Práve som našiel tento zaujímavý senzor, ktorý ma sleduje na palube lietadla spoločnosti Singapore Airlines. Vie niekto, či je to kamera? Možno Singapore Airlines by to vedeli bližšie objasniť," píše na Twitteri. 

Kamlukov príspevok vyvolal na sociálnej sieti veľký záujem. "Aký je účel týchto kamier a ako uchovávajú záznamy, ktoré zachytia? Akým spôsobom cestujúcich upovedomujete na tieto kamery?" pýta sa jeden z užívateľov. Našli sa však aj iné teórie o tom, čím by neidentifikovateľné zariadenie mohlo byť. "Veľa takýchto zábavno-informačných systémov funguje na tabletoch s Androidom, takže hardware pochádza od nejakého dodávateľa, ktorý si myslel, že používatelia tabletu ocenia kamery, no nevedel, že sa tablety budú využívať na palube lietadla," vysvetlil Michael Brown. 

FOTO Pasažier si prečítal varovanie na menu v lietadle a neveril vlastným očiam

Ďalší potvrdili, že podobné kamery zazreli na palubách lietadiel iných spoločností. Napokon zareagovali aj samotné aerolinky, ktoré potvrdili, že Brown mal pravdu. "Kamery sú na palube lietadla zablokované a nefunkčné, nemáme v pláne používať ich," uviedla vo vyhlásení spoločnosť Singapore Airlines. Vitalij bol s odpoveďou spokojný a priznal, že sa mu skutočne páči zábavno-informačný systém na palube lietadla. Navrhuje, aby spoločnosť kamery radšej prelepila nálepkami.

Viac o téme: AerolinkySingapure airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu