Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž prežil svoj pohreb, vydesil trúchliacich: Po pár mesiacoch si pre neho opäť prišla smrť

Hirpha Negero
Hirpha Negero (Zdroj: Twitter/Addis Standard)

ADDIS ABEBA - V Etiópii zomrel Hirpha Negero, ktorý bol za mŕtveho vyhlásený už v vlani v novembri, počas vlastného pohrebu sa však prebudil v rakve. Klopaním a volaním vtedy vydesil smútočných hostí. Opísal aj vidinu, ktorú mal, keď bol zatvorený v truhle.

Noviny Addis Standard, ktoré o prípade informovali, napísali, že Negero sa dusil, ale bol vtedy schopný zavolať o pomoc. Etana Kena z pohrebnej služby povedal, že ľudia boli v šoku a rozpŕchli sa. Musel rakvu otvoriť sám. Po počiatočnom zmätku sa tak z pohrebu stala oslava Negerorovho života. Jeho strýko Kena uviedol,, že síce už pochoval 50 až 60 ľudí, ale nič podobné nikdy nevidel. "Vyzeral, že je mŕtvy," povedal o novembrovom incidente.

Svoj zážitok potom opísal aj samotný Negero. V bezvedomí mal vraj vidinu, v ktorej figurovalo krásne zelené miesto a muž v bielom, ktorý mu nariadil, aby sa vrátil. "Počul som, ako niekto plače. Dusil som sa a snažil som sa roztrhnúť rubáš. Bol som veľmi slabý, nedokázal som hovoriť. Potom som ale začal volať, či tam niekto je," opísal Afričan situáciu, v ktorej sa pred pár mesiacmi ocitol. Lekár Birra Leggese sa domnieva, že bol vtedy v hlbokej kóme.

Kena teraz oznámil, že svojho synovca pochoval druhýkrát tento štvrtok a že tentoraz si bol istý, že je Negero mŕtvy. Bol vraj dlho chorý.

Viac o téme: PohrebZmŕtvychvstanieHirpha Negero
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu