Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena zaspala počas bankovej terapie: Po zobudení ju čakali hrôzostrašné následky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LOS ANGELES - Alternatívna medicína nie je vždy ten najlepší nápad. Dôkazom je žena z Kalifornie, ktorá sa svojvoľne rozhodla vykonať bankovú terapiu doma. Počas nej ale zaspala a prebudila sa s obrovskými pľuzgiermi na ramene. Odborníčka radí, že v prípade podobných terapií je potrebné navštíviť experta.

Najväčšou výhodou alternatívneho spôsobu liečenia, ako napríklad homeopatia, akupunktúra či užívanie byliniek, je placebo efekt. Ľudia teda uveria, že im liek pomôže a po jeho užití sa cítia lepšie. V čom je teda háčik? Napríklad v prípade Američanky, ktorá podstúpila takzvanú bankovú terapiu. Ide o terapiu založenú na tom, že fyzická nepohoda môže byť spôsobená stagnujúcou krvou a chabou energiou v tele. Aby sa všetko dostalo do normálu, používajú sa poháre, ktoré vsajú kožu a tým vytvárajú veľké modriny. Túto alternatívnu metódu poznali už starovekí Egypťania. 

Žena zaspala počas bankovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Rovnako, ako mnohé podobné spôsoby liečenia pred tisíckami rokov, ani za touto možnosťou netreba hľadať vedu. Žena sa však po úraze ramena rozhodla, že bankovanie predsa len skúsi. Aj napriek tomu, že v rukách odborníka ide o bezpečnú alternatívu, sa u pacientov často vyskytujú vedľajšie účinky, ako napríklad popáleniny alebo rôzne infekcie. 

Žene (39) sa celiakia vymkla spod kontroly: Podstúpila očistu čreva, prakticky sa zabila

Táto šesťdesiatnička použila príručné čerpadlo, aby vykonala suchý typ bankovej terapie. Vtedy sa vo vnútri šálky vytvorí nízky tlak po dobu troch minút. Nanešťastie sa však Američanke podarilo počas terapie na polhodinu zaspať. Zobudila sa s obrovskými pľuzgiermi. "Vákuum bolo dosť silné na to, aby pokožku rozdelilo na dve vrstvy - spodnú a vrchnú," vysvetlila doktorka Maria Weiová portálu Live Sciene. Tento prípad podľa nej poukazuje na potrebu dohľadu pri vykonávaní podobných terapií. Ak sa totiž vykoná správne a precízne, nemalo by dôjsť k žiadnemu problému. 

Viac o téme: Alternatívna medicínaBankovanieBanková terapia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu