Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Matka otvorila dvojité dno obedára svojej dcéry a zostala zhrozená: Rodičia, buďte opatrní!

(Zdroj: Facebook/Grace Bollen)

LONDÝN - Fotografie, ktoré zverejnila Grace Bollenová, by mali dostať do pozoru všetkých rodičov. Pri príprave obedov a desiat pre deti by mali dávať pozor aj na to, do čoho im jedlo ukladajú, a to najmä vtedy, keď používajú škatuľky s dvojitým dnom.

Školský rok sa blíži a tým nastupuje aj čas prípravy desiat pre vaše deti. Plastové škatuľky sú už súčasťou každej domácnosti a keďže nepatria do umývačky riadu a je potrebné umývať ich ručne. Neurobte však tú istú chybu ako Grace. "Deťom som dózy umývala každý večer a nechala som ich do rána vyschnúť. Tá modrá bola používaná deväť mesiacov, žltá dvanásť," komentuje fotky zaplesnených častí obedárov.

Bollenová totiž podcenila, že majú dvojité dno a pri každom umývaní sa medzi dve plastové vrstvy dostalo aj malé množstvo vody, v ktorej boli baktérie z jedla. A hoci voda vytiekla, baktérie sa pomaly množili.

Užívatelia sa jednoznačne zhodli v tom, že najlepšie sú jednoduché, ľahko umývateľné obedáre. K obrázkom sa dostali aj ich výrobcovia, firmy Stuck On You and Lunch Box Inc. Uviedli, že pracujú na náprave tohto problému. Zároveň ubezpečili Grace a ostatných zákazníkov, že ich obaly na obed sú vodotesné, takže plesne nemohli preniknúť do jedla. Každému ale musí byť pri pohľade na Bollenovej dózy jasné, že o vodotesnosti v tomto prípade nemôže byť ani reč. 

Viac o téme: ObedObedár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu