Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčina prišla o svoju stáž v NASA kvôli jedinej vete: Prečítal si ju ten nesprávny človek

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/NASA)

WASHINGTON - Stážistka v americkej Národnej agentúre pre letectvo a vesmír sa pripravila o jedinečnú šancu stať sa uznávanou vedkyňou. Stačilo na to zopár slov, ktoré na Twitteri adresovala svojmu staršiemu kolegovi.

Užívateľka Twitteru s prezývkou NaomiH bola tak nadšená z toho, že ju prijali na stáž do NASA, že na sociálnu sieť napísala: "Všetci držte huby. Zobrali ma do NASA na stáž!" Tento svojský status zaujal vietnamského veterána a bývalého inžiniera NASA Homera Hickama, ktorý naň odpovedal: "Pozor na jazyk". Zjavne narážal na nevyberaný slovník jeho autorky. Tú ale pokarhanie od skúseného odborníka vyprovokovalo natoľko, že zareagovala ešte ostrejšie. "Vyfajči mi vtáka a gule, ja pracujem v NASA," odvetila hrubo. 

Nanešťastie sa ukázalo, že Hickam je členom Národnej vesmírnej rady, ktorá dohliada aj na činnosť NASA. Krátko nato dievčine stáž zrušili. Užívatelia sociálnej siete tento krok vo veľkom skritizovali a Hickama považujú za starca s predsudkami. Ten krátko nato svoj koment určený Naomi zmazal a údajne sa snažil, aby mladá žena dostala svoju stáť späť. Následne svoj postoj aj vysvetlil. 

Dievčina prišla o svoju
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Book Studio 16)

"Som veterán z Vietnamu a nadávky ma neurážajú. Keď som ich ale uvidel v jednej vete spolu so slovom NASA, pomyslel som si, že keby si to všimol samotný úrad, mohol by túto dievčinu jej slovník dostať do problémov. Tak som ju upozornil jedným slovom. Potom som sa dozvedel, že jej zrušili stáž v NASA. Ja s tým ale nemám nič spoločné. Stalo sa tak v dôsledku toho, že jej priatelia použili vo svojich komentoch hashtag NASA, a tak sa o tom všetkom dozvedel aj úrad."

Stážistka sa neskôr Hickmanovi ospravedlnila a to isté urobil aj on. Vedec prisľúbil, že sa teraz pokúsi vybaviť jej v NASA ešte lepšiu stáž, než bola tá, o ktorú prišla. 

Viac o téme: Nasa Stáž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu