Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Železnice sa chystajú na začiatok školského roka: Dôvod, prečo tento víkend cestovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Spolu so školákmi a študentmi sa na nový školský rok musia pripraviť aj dopravné spoločnosti. Výnimku netvorí ani Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), ktorá na posledné dni pred nástupom do školy pripravila pre cestujúcich užitočné opatrenie. Národný dopravca vypraví mimoriadne posilové spoje. Využiť ich budete môcť už v piatok a v nedeľu.

Na zvýšený dopyt po cestovaním vlakom koncom leta reagovala ZSSK posilnením vlakových liniek po celom Slovensku. V piatok pomôžu posilové vlaky dostať sa ľuďom domov z hlavného mesta. „V piatok 31. augusta pôjdu zo západu smerom na východ štyri vlaky – jeden vlak EuroCity, dva rýchliky a jeden regionálny rýchlik,“ uvádza Tomáš Kováč z odboru komunikácie ZSSK.

„V nedeľu 2. septembra bude vypravených až trinásť vlakov – jeden vlak EuroCity, tri rýchliky, sedem regionálnych rýchlikov a dva regionálne expresy,“ povedal Kováč. Tie rozvezú cestujúcich po celom Slovensku, v prípade EC Roháče až do Prahy.

„Všetky uvedené spojenia sú zapracované v aktuálne platnom cestovnom poriadku. S ohľadom na technické možnosti a dopyt cestujúcich ZSSK posilní aj ďalšie pravidelné vlaky kategórií IC, Ex, R, RR a Os,“ oznámila ZSSK.

Dopravná spoločnosť tiež pripomenula aj pravidelnú registráciu žiakov a študentov na bezplatnú prepravu. „V záujme bezproblémového zabezpečenia celého procesu registrácie ZSSK odporúča, aby žiadatelia o bezplatnú prepravu venovali zvýšenú pozornosť vypĺňaniu žiadanky na vydanie preukazu, predovšetkým informáciám o trvaní príslušného školského roka,“ pripomína Kováč, ktorý tiež verejnosti pripomenul aj možnosť využitia alternatívnych kanálov, akým je napríklad internetový obchod ZSSK.

Viac o téme: DopravaŽelezniceŠkolaŠtudenti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu