Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Farmár chcel obísť krokodíla, ktorý chránil vajíčka: Do smrti na to nezabudne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Newsflare)

KWAZULU-NATAL - Krokodíly sú stvorenia, ktoré majú najradšej priestor len samé pre seba. Zvlášť v prípade samíc chrániacich vajíčka. Dôkazom je incident s istým farmárom, ktorý sa snažil oddeliť krokodíliu samicu od jej vlastných vajíčok. Dostal poriadnu príučku, na ktorú tak skoro nezabudne.

K incidentu došlo na Crocodile Creek v juhoafrickej provincii KwaZulu-Natal. Krokodíl mal ústa otvorené dokorán, keď ho Peter prvýkrát uvidel. Spočiatku nešlo o nijaký varovný signál, pretože krokodíly týmto spôsobom regulujú vnútornú teplotu tela. Chybou však bolo, že muž sa postavil medzi samicu a jej vajíčka. Pokúsil sa dostať sa zo zorného poľa krokodílej matky. Snažil sa ju zboku obísť a ukázať tak, že jej ani vajíčkam nijako neublíži. Krokodíl však farmára nenechal len tak odísť a vyslal varovný signál. Agresívne a rýchlo pohol hlavou smerom k miestu, kde Peter v tom momente stál. 

VIDEO Návštevníci zoo sledovali krokodíliu šou: Krotiteľ provokoval predátora, besný útok

Farmár schytil na obranu palicu, ktorou však predátora ešte viac rozzúril. Začal do neho strkať a ten zaútočil. Sedemdesiattriročný Peter sa už ďalej agresívnemu zvieraťu nemohol brániť. Stratil rovnováhu a padol na zem, kde ho samica uhryzla do nohy. 

VIDEO Farmár chcel obísť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Newsflare)

Osoba, ktorá celú udalosť natáčala, v tom momente nakrúcať prestala. Dúfajme, že išla pomôcť staršiemu farmárovi utiecť z papule samotnej smrti. Krokodíla iritovala Peterova palica a fakt, že sa snažil oddeliť matku od jej vajíčok. 

Viac o téme: KrokodílAfrika útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu