Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Fascinujúce VIDEO zvnútra Buckinghamského paláca: Túto cestu absolvujú sluhovia ku kráľovnej

(Zdroj: Twitter/The Royal Family)

LONDÝN - Fascinujúce zábery z Buckinghamského paláca odhaľujú zdĺhavú cestu, ktorú musí podstúpiť kráľovské služobníctvo, keď chce servírovať jedlo kráľovnej. Musia prejsť dve poschodia, aby sa dostali k výťahu a odtiaľ ich ešte čaká dlhá cesta chodbami. Výťahy sú navyše staré a nepraktické. Má sa to však už čoskoro zmeniť.

Video zverejnené na oficiálnom účte kráľovského paláca zachytáva cestu zamestnancov kuchyne cez dlhé chodby a množstvo poschodí, pokým sa dostanú k Alžbete II. Najprv sa musia pešo dostať k výťahu, odtiaľ prechádzajú dvojitými dverami a ďalšími chodbami, až sa dostanú do miestnosti, kde kráľovná čaká na jedlo. Za všetko môžu výťahy, ktoré nutne potrebujú rekonštrukciu.

"Mnohé z výťahov v paláci sú staré a nepraktické. Tu je video, ako sa personál presúva z kuchyne do ostatných miestností palácu. Trasa by bola rýchlejšia a efektívnejšia, keby sa nainštalovali nové výťahy," okomentoval palác svoje zábery. 

Buckinghamský palác momentálne podstupuje urgentnú rekonštrukciu vo výške 369 miliónov libier (414 miliónov eur), ktorá bude trvať desať rokov. Vymenia sa počas nej kotly, kilometre káblov, rúrok či elektrických vodičov. Pracovníci počas rekonštrukcie narazili na veľmi zaujímavé predmety, ako napríklad cigarety a noviny zverejnené niekoľko dní pred prvým spustením jukeboxu.

Viac o téme: KráľovnáBuckinghamský palácAlžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu