Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Melóny už rastú aj pri Žiline

Tu zasadila rodinka Grečnárovcov semienka, z ktorých vyrástli tieto melóny. Zobraziť galériu (2)
Tu zasadila rodinka Grečnárovcov semienka, z ktorých vyrástli tieto melóny. (Zdroj: Nový Čas)

LIETAVA - Na svoju záhradku môžu byť pyšní. Rodine Grečnárovcov z Lietavy pri Žiline sa v nej totiž urodilo päť krásnych melónov. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby záhrada, kde toto južné ovocie narástlo, nebola v studenej veternej doline.

„Ani vo sne by mi nenapadlo, že vypestujeme melóny. Vysadiť ich bol vnučkin nápad, a tak sme semienka postrkali do zeme,“ smeje sa Božena Grečnárová (64). Po niekoľkých mesiacoch z nich vyrástlo päť melónov.

„Som rada, že ma poslúchli a môj nápad vyšiel,“ nadšene vraví vnučka Alexandra (13). Zrejme k tomu prispeli tohtoročné horúčavy. „Počas leta boli skutočne vysoké teploty, asi preto sa nám v záhradke urodili,“ povedala Božena Grečnárová a dodala, že to skúsia aj na ďalší rok.

Južné plody na severe

Podľa Slovenského zväzu záhradkárov v Žiline vzhľadom na globálne otepľovanie už nie je nič mimoriadne, keď v tomto regióne dozrejú teplomilné plodiny, ako sú napríklad melóny. Otázne však sú ich veľkosť a cukornatosť. Okrem nich sa dá v Žilinskom okrese pestovať už aj paprika.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu