Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodina si po návrate z dovolenky kúpila šteňa: Ostala v šoku, keď videla, čo z neho vyrástlo

Medveďa previezli do zoo Zobraziť galériu (3)
Medveďa previezli do zoo (Zdroj: YouTube)

KUNMING - Kuriózny prípad riešia v týchto dňoch úrady v čínskej provincii Yunnan. Domáci miláčik jednej rodiny je totiž poriadne netypický, nadrozmerný, veľmi vzácny a na svoj život potrebuje viac miesta, ako mu dokážu poskytnúť jeho milujúci majitelia. K "zvieratku" sa dostali úplnou náhodou a teraz sú v šoku, čo z neho vyrástlo.

Keď sa pred dvomi rokmi vracala čínska rodina z dovolenky, veľmi sa im zapáčilo roztomilé šteniatko tibetského mastiffa. Okamžite sa rozhodli kúpiť si ho. Chutný chlpatý psík však postupom času menil svoj tvar a po pár mesiacoch bolo všetkým jasné, že si domov priviezli ázijského čierneho medveďa. Napriek tomu mladého predátora aj naďalej mojkali a starali sa o neho ako o domáceho miláčika až do chvíle, kým chlpáč nedosiahol hmotnosť 200 kg. 

Rodina si po návrate
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Voláme ho Little Black, miluje melóny, jablká a rezance," hovorí jeho majiteľka. Keď rodina zistila, že doma nemajú žiadne šteňa, ale mláďa medveďa, kontaktovala zoologickú záhradu. Odmietli ich, pretože nemali žiadny doklad o jeho pôvode.

Rodina si po návrate
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

FOTO Toto má byť najkrajší pes na svete: Neuveríte, koľko stojí svojho majiteľa peňazí

Vzhľadom na úctyhodné rozmery bolo ale majiteľom jasné, že zabezpečiť adekvátne podmienky pre život divokej šelmy je čoraz zložitejšie. Preto sa obrátili na miestne úrady a vysvetlili im, ako sa k macovi dostali a požiadali o pomoc. Medveďa, ktorý patrí medzi ohrozené druhy a jeho cena sa na čiernom trhu pohybuje okolo niekoľko tisíc eur, už previezli do ZOO v Kunmingu.

Viac o téme: ČínaDomáce zvieraMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu