Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kamarátka blahoželala žene k narodeniu dieťatka: Tú mohlo poraziť, keď si prečítala komentár

Žeby vombat vyzeral ako dieťa? Zobraziť galériu (2)
Žeby vombat vyzeral ako dieťa? (Zdroj: Twitter/JimMFelton)

AUSTRÁLIA – K bizarnému omylu došlo medzi dvomi priateľkami na Facebooku po tom, ako jedna z nich omylom gratulovala druhej k narodeniu dieťatka. V rýchlosti si totiž nevšimla, že jej priateľka nedrží na fotografii v ruke bábätko, ale bezsrsté mláďatko vombata medveďovitého.

VIDEO Gorila porodila svoje prvé mláďatko: Neuveriteľné puto dojíma ľudí na celom svete

„Facebook je divoký,“ uverejnil na svojom Twiterovom profile spisovateľ James Felton po tom, ako náhodne na sociálnej sieti narazil na konverzáciu dvoch žien. Jedna z nich blahoželala priateľke k narodeniu bábätka.

„Je nádherný,“ ovenčila svojou radostnou gratuláciou fotografiu, na ktorej priateľka drží v ruke mláďa vombata. Trvalo viac ako osem hodín, kým autorke blahoželania došlo, že ide o obrovský omyl a svojej tehotnej kamarátke sa ospravedlnila.

Kamarátka blahoželala žene k
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/JimMFelton)

Komentár je pretriasaný na sociálnych sieťach a žena držiaca roztomilé medvieďa v ruke môže byť spokojná, pretože pôvodne chcela svojím príspevkom upozorniť širokú verejnosť na problém, s ktorým sa stretáva už niekoľko rokov. Dôvod šírenia príspevku ju síce možno zaskočil, ale dôležité je, že sa o problematike zvierat hynúcich pod kolesami arogantne jazdiacich šoférov hovorí teraz viac.

„Za posledných päť rokov som v okolí môjho domu našla približne dvadsať zabitých mláďat vombata, ktoré neprežili zrážku s autom,“ okomentovala žena svoju fotku. „Tohto malého chlapčeka som našla vystrašeného na ceste, kde zostal ležať vedľa svojej mŕtvej matky. Asi meter od nej sa povaľoval nárazník z auta, ktoré ju zrazilo.“

Kamarátka blahoželala žene k
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/JimMFelton)

Žena touto cestou vyzýva vodičov k väčšej opatrnosti a zároveň ich upozorňuje, že ak už nedokážu zrážke so zvieraťom zabrániť, aby zastavili a skontrolovali, či na ceste nezostalo mláďa. „Ak už nie je dôvodom pre vaše zastavenie úbohé zvieratko, čo zostalo na ceste, tak zastavte aspoň kvôli tomu, aby ste odpratali zvyšky úlomkov a neohrozovali tak ostatných.“

Viac o téme: DieťaMláďaVombar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu