Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Konšpirátori tvrdia: Vieme, kedy príde biblická apokalypsa! Toto je dátum začiatku konca

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Konšpirační teoretici prišli s novou vlnou šírenia strachu, že sa blíži koniec sveta. Podľa ich tvrdení sa 23. apríla dostanú do zákrytu Slnko, Mesiac a Jupiter v súhvezdí Panny, čo bude znamenať začiatok biblickej apokalypsy. V túto noc sa vraj na oblohe zjaví tajuplná planéta Nibiru, ktorá so sebou prinesie samé katastrofy. Netreba sa však ničoho báť, americký Národný úrad pre letectvo a vesmír dlhodobo opakuje, že tzv. planéta smrti neexistuje.

PREDPOVEĎ Baby Vangy na rok 2018 a ďalšie tisícročia: Ľudstvo sa má na čo tešiť

Napriek tomu konšpirátori, ktorých citoval britský portál express.co.uk, hovoria, že blížiaci sa nebeský jav naznačuje začiatok apokalypsy. Opierajú sa o pasáž z knihy Zjavenia apoštola Jána, v ktorej sa píše: "Potom sa na nebi ukázalo veľké znamenie: Žena odetá slnkom, pod jej nohami mesiac a na jej hlave veniec z dvanástich hviezd. Bola ťarchavá a kričala v bolestiach, lebo mala rodiť."

Biblický prorok David Meade tvrdí, že po objavení Nibiru bude nasledovať tretia svetová vojna, vzostup Antikrista a sedem rokov utrpenia. "O tom niet najmenších pochybností," vyjadril sa vo svojom článku začiatkom apríla.

Konšpirátori tvrdia: Vieme, kedy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Meade má však predpovedanie apokalypsy čosi ako hobby. Planéta Nibiru sa podľa neho totiž mala zjaviť už v septembri minulého roka, keď k tomu neprišlo, zrevidoval svoje vízie na vlaňajší október, ale ani s týmto dátumom neuspel.

Odborníci pritom neustále musia upozorňovať, že ide o hoax. Teórie o Nibiru sú vraj výsledkom nedostatku kritického myslenia. Aj NASA už musela niekoľkokrát vysvetľovať, že hypotetická planéta nie je nič viac ako internetový podvod. "Planéta neexistuje, takže nebude žiadna kolízia," uviedla.

Viac o téme: MesiacKoniec svetaApokalypsaKonšpiračná teóriaPlanéta XNibiru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu