Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Krásnu sestričku (24) začal bolieť hrudník: Strašná diagnóza, ďalšieho víkendu sa nemala dožiť

Georgia je na dobrej ceste k uzdraveniu Zobraziť galériu (3)
Georgia je na dobrej ceste k uzdraveniu (Zdroj: Instagram)

GOLD COAST - Mladá zdravotná sestra z Austrálie momentálne prežíva ťažké životné obdobie. Po častých návštevách lekárov, ktorí podceňovali jej problémy, sa zotavuje z dlhodobej liečby. Svoj príbeh zverejnila, aby zvýšila povedomie o zriedkavej forme rakoviny a symptómoch, ktoré boli v jej prípade veľmi špecifické.

Dvadsaťštyriročnej Georgii McLennanovej začali bolesti hrudníka znepríjemňovať život ešte na Silvestra v roku 2016 a postupne sa rozšírili do celého tela. Lekárom sa podarilo identifikovať ich pôvod až vtedy, keď po troch mesiacoch navštevovania nemocnice absolvovala pozitrónovú emisnú tomografiu (PET). "Niekedy som musela ísť k lekárovi aj dvakrát týždenne. Neskôr mi povedal, že bolesti sú iba v mojej hlave. A keď zistili, že mám telo plné tumorov, mysleli si, že ďalšieho víkendu sa už nedožijem," spomína na ťažké obdobie, keď jej diagnostikovali zriedkavú formu rakoviny, tzv. Burkittov lymfóm. Ide o zhubný nádor vychádzajúci z lymfatického tkaniva, kedy nádorová mutácia B lymfocytov napáda orgány a tie sa začnú vo veľkom množiť.

Krásnu sestričku (24) začal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Priebeh ochorenia mladej ženy bol špecifický a nevykazoval typické symptómy, akými sú  extrémna strata hmotnosti, vyrážky, horúčky, zvracanie a nočné potenie. Zaujímavé je aj to, že tento druh rakoviny postihuje najmä deti v Afrike. Hematológ vraj spočiatku vôbec nepredpokladal, že jej nález bude lymfóm. Pacientke sa iba nafúklo brucho a vyzerala ako tehotná. Na PET vyšetrenie vraj išla sama, nemala pri sebe ani mamu, lebo netušila, že jej diagnóza môže byť taká strašná. "Moje telo bolo zaplavené tumormi, lekári vôbec nechápali, že ešte žijem." 

Krásnu sestričku (24) začal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Napriek strašnej diagnóze sa vraj rozplakala iba vtedy, keď všetko oznamovala rodičom, ktorí jej pomáhali zvládať náročnú liečbu. Georgia vlani v auguste absolvovala posledné, desiate kolo chemoterapie, ku ktorej dostávala aj špeciálnu injekciu do chrbtice. "Teraz sa postupne zotavujem a verím, že bude všetko v poriadku," dodala McLennanová. O svojej diagnóze rozpráva aj preto, aby sa ľudia dozvedeli viac o tejto zákernej a zriedkavej forme rakoviny a momentálne podporuje nadáciu Care for Cancer v Gold Coast.

Viac o téme: RakovinaNádorBurkittov lymfóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu