Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rybár rozrezal ulovenú rybu a ostal zdesený: VIDEO hnusu, ktorý v nej našiel

Video dokázalo, že situácia je vážna Zobraziť galériu (2)
Video dokázalo, že situácia je vážna (Zdroj: youtube/newsflare)

SAN JOSÉ - Pohľad na rybacie vnútornosti nie je príjemný asi nikdy, no to, čo v nich našiel jeden stredoamerický rybár, je ešte horšie, než si dokážete predstaviť. Len dokazuje, že znečistenie spôsobené ľudskou činnosťou doslova zabíja život na Zemi.

Internet obletelo video, na ktorom rybár rozrezal mŕtvu rybu ulovenú pri pobreží Kostariky. Už pri prvom pohľade nadobudol pocit, že bola chorá a jeho podozrenie sa potvrdilo. V žalúdku mahi mahi, čiže koryfény veľkej, totiž našiel odpadky - vrchnák od fľaše, kusy plastu, zvyšky nestráveného hrebeňa aj zapaľovač. 

Rybár rozrezal ulovenú rybu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/newsflare)

"Sú to veľmi znepokojujúce zábery. Len potvrdzujú, že morské živočíchy si mýlia plast s potravou. Ich organizmus nedokáže stráviť plast, ten im potom zablokuje tráviaci trakt a nemôžu ďalej prijímať potravu, takže sa vyhladujú na smrť," povedal morský biológ Erick Ross portálu Newsflare. 

Video vyvolalo veľké obavy medzi ochranármi životného prostredia v Kostarike, ktorí už roky poukazujú na zvyšujúcu sa úroveň znečistenia ohrozujúce miestny rybársky priemysel. 

Viac o téme: PlastRybárRybaZnečistenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu