Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na svadbách sú v kurze limuzíny

BRATISLAVA - Pre mnoho Slovákov je svadba najšťastnejším dňom života, počas ktorého chcú byť zahrnutí luxusom. Naplno si chcú vychutnať už cestu na svadobný obrad či hostinu, a preto najobľúbenejším dopravným prostriedkom novomanželov sú luxusné limuzíny.

Romantici zasa dávajú prednosť koču s konským záprahom alebo elegantným veteránom. Priaznivci recesie sa nechajú do manželstva odviezť na trabante či golfovom autíčku.

"Ľudia si chcú dopriať luxus, preto ich lákajú predovšetkým limuzíny. Pre svadbu vo všeobecnosti platí, že ľudia si na ňu zabezpečujú nadštandardné veci. Chcú mať všetko lepšie ako obvykle, keďže ide iba o jeden deň v živote," povedala ČTK Zuzana Markovičová z bratislavského svadobného štúdia Elizabeth.

Dopravu luxusným vozidlom dostávajú podľa nej novomanželia mnohokrát ako svadobný dar, keďže nejde o lacný špás. Cena závisí od vzdialenosti, hodina jazdy na staršej limuzíne sa však môže vyšplhať na dve až tri tisícky korún. Pri novších modeloch táto čiastka ešte narastá.

"Občas máme požiadavku aj na jazdu v koči, ktorý je ťahaný koňmi. To je však iba v lete," dodala Markovičová. Niektorí záujemcovia sa chcú odviezť i na trabante alebo staručkých veteránoch.

"Najväčší záujem je o limuzíny. U nás tie klasické americké predĺžené vozidlá ešte nie sú až tak v móde, lebo nie všade sa s nimi človek dostane. V obľube sú hlavne pohodlné autá vyššej triedy od popredných svetových výrobcov," povedala Radoslava Kršáková zo svadobnej agentúry Letizia v Banskej Bystrici.

O niečo menej zákazníkov si podľa nej objednáva konský záprah alebo veterány. Problém je predovšetkým vo vzdialenosti, pretože kone pre možnú únavu a staré autá pre svoj technický stav môžu prejsť len určitý počet kilometrov.

"Počula som aj o netypických požiadavkách niektorých klientov, ktorí chcú napríklad golfové autíčka. Keď sa svadba odohráva v areáli, kde sa na tom dá prepraviť, tak je to zaujímavé," spresnila Kršáková.

Aj trnavskí svadobčania sa nechávajú najradšej vyvážať v limuzínach. Na rozdiel od hornatejšej Banskej Bystrice je však v rovinatejšej Trnave záujem predovšetkým o veľké a dlhé vozidlá. Podľa Adriany Suchodolinskej zo svadobnej agentúry Afrodita medzi obyvateľmi "Malého Ríma" koče či veterány naopak príliš "nefrčia".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu