Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena (†55) zjedla surové ustrice: Keby vedela, čo jej hrozí, nikdy by ich nedala do úst

Jeanette LeBlancová Zobraziť galériu (2)
Jeanette LeBlancová (Zdroj: FB, KLFY)

WESTWEGO - Jeanette LeBlancová zomrela po tom, čo si urobila výlet do amerického štátu Louisiane, aby navštívila svojich priateľov a rodinu. Osudnými sa jej stali surové ustrice, z ktorých sa nakazila mäsožravou baktériou.

Kontroly v obchodoch odhalili desivé nedostatky: Plesne v mlieku a smrteľné baktérie v syroch

Jej priateľka uviedla, že sa spočiatku domnievali, že má alergickú reakciu, ale keď sa stav LeBlancovej v nasledujúcich 48 hodinách zhoršil, prijali ju do nemocnice, kde jej diagnostikovali vibriózu.

"Je to baktéria, ktorá sa živí mäsom. Mala ťažké rany na nohách kvôli tým baktériám" povedala pre televíziu KFLY Vicki Bergquistová.

Žena (†55) zjedla surové
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB, KLFY)

Ľudia sa môžu nakaziť vibriózou v poloslanej vode alebo konzumáciou surových ustríc. Medzi príznaky patrí hnačka, nevoľnosť, horúčka a zimnica. Vážne prípady, ako ten LeBlancovej, môžu mať za následok smrť.

Ohniská sa vyskytujú v teplejších mesiacoch, od mája do októbra. LeBlancová bojovala proti baktériám 21 dní, než 15. októbra minulého roka zomrela.

Priateľky obete teraz spolupracujú na tom, aby pomohli zvýšiť povedomie o mäsožravých baktériách. "Keby sme vedeli, že riziko je také vysoké, myslím, že by prestala jesť ustrice," dodala Bergquistová.

 

Viac o téme: UstriceMäsožravá baktéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu