Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž si vytláčal vyrážku na tvári: Lekári v šoku, strašidelné dôsledky na FOTO v článku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CHICAGO - Nasledujúca fotografia vás donúti dvakrát sa zamyslieť predtým, než zvolíte na vytláčanie hnisu z vyrážky nejaký netradičný spôsob. Stavebný robotník totiž chytil strašnú plesňovú infekciu, keď sa rozhodol pupienok na svojej pere eliminovať kotúčom, ktorý sa používa do píly na obrábanie dreva.

Blondínka (24) bola závislá na mejkape, teraz konečne odhalila svoju tvár na FOTO

Trvalo sedem mesiacov, kým nemenovaný 23-ročný muž z Chicaga vyhľadal pomoc lekárov. Tým sa podarilo jeho ochorenie vyliečiť do dvoch týždňov. Ohromení dermatológovia teraz o neobvyklom prípade napísali v časopise Journal of Emergency Medicine.

Tento druh infekcie sa zvyčajne vyskytuje v pôdnych a živočíšnych biotopoch v oblastiach blízko veľkých jazier, v povodiach riek Ohio a Mississippi. V lekárskej literatúre je známych iba 50 prípadov tohto druhu blastomykózy a toto je pravdepodobne prvý zaznamenaný prípad infekcie z pílky na drevo.

Muž, ktorý prišiel do nemocnice Johna H. Strogera Jr. v okrese Cook v Chicagu, nemal žiadne ďalšie znepokojujúce príznaky. Anonymný pacient pri rozhovore odmietol, že by v posledných mesiacoch niekam cestoval alebo sa vyskytoval v blízkosti nejakých chorých priateľov.

"Blastomykóza sa zvyčajne pozoruje u laboratórnych pracovníkov alebo pracovníkov v márniciach a menej často u psovodov po uhryznutí alebo škrabnutí," uviedli lekári.

Newyorský dermatológ Cameron Rokhsar vlani v máji varoval, aby sa ľudia vyhýbali vytláčaniu si vyrážok, a to aj v prípadoch, ak sa chystajú na rande či dôležitý pohovor. Môžu si totiž do ranky zaniesť infekciu a spôsobiť trvalé zjazvenie, ktoré sa ťažko lieči.

Podľa neho sú pupienky spôsobené tromi faktormi: nadprodukciou mazu, nepravidelným odlupovaním mŕtvej kože a tvorbou baktérií. Keď sa póry upchajú, nepekná vyrážka je na svete.

Viac o téme: AknéPeryVyrážkaVytláčaniePupienok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu