Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dobrá správa pre žrútov: Na raňajky jedzte slaninu a vajcia, pomôže vám to schudnúť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CANBERRA - Zbaviť sa kilogramov, ktoré ste na seba nabalili či už počas svianočného maškrtenia alebo postupom rokov, nemusí byť až také zložité a kruté, ako si myslíte. Stačí dodržať jednoduchú zásadu, ktorou sa celé desaťročia riadili už naši predkovia.

Najnovšie výsledky výskumov austrálskych odborníkov z Organizácie vedeckého a priemyselného výskumu Commonwealthu (CSIRO) na výživu podporujú myslenie našich predkov, ktorí v stravovaní dodržiavali zásadu bohatých raňajok. "Vôbec sa nemusíte báť kalórií, ktoré si doprajete na raňajky. Čím budú bohatšie, tým menej budete hladní počas dňa," tvrdia výživoví poradcovia. Na začiatok dňa je podľa nich ideálny bohatý prísun bielkovín a nemusíte sa báť ani slaniny. Napríklad také anglické raňajky, ktoré sa považujú za kalorickú bombu, nakoniec vôbec nemusia byť až tak škodlivé.

Dobrá správa pre žrútov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Pri chudnutí treba podľa odborníkov zabudnúť na raňajkové menu zložené z nízkotučných výrobkov. Tie vás totiž dostatočne nezasýtia a celý deň nebudete rozmýšľať nad ničím iným, iba nad tým, čo by ste zjedli. 

Dobrá správa pre žrútov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Bielkovina v správnom množstve prijatá na raňajky znižuje pocit hladu v priebehu dňa. Odporúčam preto vajcia, syry a chudé mäso a z času na čas si môžete dopriať aj slaninu. Tieto suroviny však musia byť pripravené tým najzdravším možným spôsobom," hovorí profesorka Manna Noakesová. 

Prevratná štúdia o chudnutí: Povedz mi, kedy ješ a ja ti poviem, koľko zhodíš kíl

Počas jej najnovšej štúdie uskutočnenej v Austrálii zistila, že väčšina Austrálčanov si nedopraje odporúčanú dávku bielkovín. "V každom jedle by sme ich mali prijať aspoň 25 gramov. Lenže ženy konzumujú iba 11 g a muži 15 g." Ďalej dodala, že prísun správneho množstva bielkovín a pravidelný pohyb sú zaručeným receptom, ako sa zbaviť pneumatiky uloženej v oblasti pása.

Viac o téme: ŠtúdiaRaňajkyBielkoviny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu