Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najstrašidelnejšie domy, kde sa môžete ubytovať: Ak chcete v noci dobre spávať, SEM nechoďte

Ak patríte medzi bojazlivých, tieto miesta zo svojich cestovateľských plánov radšej vynechajte. Zobraziť galériu (4)
Ak patríte medzi bojazlivých, tieto miesta zo svojich cestovateľských plánov radšej vynechajte. (Zdroj: Airbnb)

BRATISLAVA - Nuda na dovolenke vám určite nehrozí, ak využijete jednu z možností, ktoré ponúka služba Airbnb. V jej pestrom zozname si môžete vybrať ubytovanie v zariadeniach, ktoré sú opradené strašidelnými príbehmi z minulosti, povesťami alebo krvavými historkami. Zákazníkov túžiacich po adrenalíne lákajú majitelia objektov na príbehy o duchoch, ktorí vás počas pobytu zaručene navštívia a nedajú vám spať.

Dobrodruhovia, milovníci paranormálnych  javov, fanúšikovia hororov, ale aj skeptici môžu už niekoľko rokov využívať pestrú ponuku dovolenkového ubytovania od spoločnosti Airbnb. Tá po celom svete  pre svojich zákazníkov mapuje a vyhľadáva objekty, v ktorých sa v minulosti odohrala krvavá tragédia, vážny vojnový konflikt, prípadne sú spájané s príbehom nešťastnej lásky.

Napriek tomu, že väčšina z nás sa takýmto miestam radšej vyhýba, príbehy o nepokojných duchoch a o nevysvetliteľných desivých udalostiach sú skvelým lákadlom a o ubytovanie v strašidelných objektoch je veľký záujem. Spoločnosť dokonca nedávno vydala zoznam tých najznámejších nehnuteľností, kde zaručene prežijete desivú noc nabitú paranormálnymi javmi.

Park-Bowman Mansion, New Orleans (USA)

Zámok nachádzajúci sa v záhradnej štvrti na juhu New Orleans je spájaný s duchom dievčatka v žltých šatách. Ten sa údajne prechádza po chodbách a uťahuje si z návštevníkov tak, že im schováva okuliare. Majiteľka zámočku Adrienne Parksová tu žije od roku 2005. Keď kupovala túto 130 rokov starú nehnuteľnosť, poznala tento príbeh. „Raz bol u mňa na návšteve kamarát. V noci údajne cítil, ako niekto k jeho perám prikladá ústa,” povedala.

Príbeh o dievčatku v žltých šatách siaha do doby prvých majiteľov, keď v dome bývali bohatí manželia, ktorí mali sedem dcér a dvoch synov. Podľa Parksovej ide o ducha jednej z dcér. Tá zomrela veľmi mladá a pochovaná bola vedľa svojho otca na priľahlom pozemku. Nikto však nevie, prečo je jej duch nepokojný a neustále sa vracia do domu. 

Najstrašidelnejšie domy, kde sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Airbnb)

Historický statok, Gettysburg (USA)

V blízkosti tejto nádhernej nehnuteľnosti sa počas občianskej vojny nachádzalo bojisko. „Po skončení boja prepravovali desiatky mŕtvych a ranených vojakov po neďalekej ceste,” vracia sa majiteľka domu Stephanie Maitlandová k udalostiam, ktoré sa odohrali v okolí pred 150 rokmi. Cesta bola lemovaná mŕtvolami vojakov a koní, ktoré ležali medzi zničenými delami. Bol to krvavý obraz skazy plný utrpenia a bolesti.” 

Každý dom na trase sa zmenil na provizórnu poľnú nemocnicu. Tí, ktorí neprežili, boli pochovaní v okolí. Jeden z cintorínov vznikol aj na pozemku farmy, ktorú teraz vlastní Stephanie. Jej hostia hovoria, že v noci počuli mučivé výkriky zranených a zomierajúcich vojakov. Mnohí vraj videli aj postavy oblečené do konfederačných uniforiem a počas pobytu ich prenasledoval tiesnivý pocit. „Keď bol môj syn malý, zobudil sa a tvrdil mi, že nad ním stáli nejakí ľudia,” povedala Maitlandová.

Najstrašidelnejšie domy, kde sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Airbnb)

Strašidelný byt, York, Veľká Británia

Anglickému mestu York história pripísala iba strašidelné prívlastky. Ide vraj o najdesivejšie európske mesto. Niektoré z hrozivých historiek plných vrážd a násilností pochádzajú ešte z čias Rímskej ríše, kedy bolo mesto obrovskou pevnosťou. Lenže príbeh strašidelného bytu, v ktorom si môžete objednať pobyt, je starý "iba" 600 rokov.

Byt je spájaný s menom riaditeľa školy Ragged School Georgeom Pimmom. Ten počas svojich hodín týral siroty a mnohé z nich v dôsledku toho zomreli. Keďže chcel riaditeľ všetko utajiť, tajne ich vraj pochovával na školských pozemkoch. Časom ho údajne začali duchovia úbohých detí prenasledovať, navštevovali ho a on z toho zošalel. Ku všetkému sa časom priznal a skončil v blázinci.

Najstrašidelnejšie domy, kde sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Airbnb)

Hrad Dal Pozzo, Lombardia, Taliansko

Tento rodinný hrad v severnom Taliansku je spájaný so srdcervúcim príbehom nešťastnej lásky. Krásna mladá Barbara bola dcérou Vojvodu z Milána. Ten v roku 1467 pozval na svoj hrad radcu Matea, aby mu pomohol chrániť región počas vojny. Barbara sa do neho zamilovala, ale jej otec už prisľúbil dcérinu ruku majiteľovi vedľajšieho panstva. Mladý zamilovaný pár sa tajne stretával v komnatách zámku, až kým všetko nezistil vojvoda. Ten okamžite radcu vyhnal a svoju dcéru uväznil v zámockej veži. Mladá žena ju vraj nikdy neopustila a na svojho Matea čakala aj po tom, ako sa dozvedela, že sa už oženil kdesi vo Francúzsku.

„Návštevníci mi často hovoria, že videli tieň, ktorý sa díval na jazero. Ľudia sú presvedčení, že je to duch krásnej Barbary, ktorá sa neustále prechádza okolo zámockej veže a čaká na svoju stratené lásku,” vysvetlil hostiteľ hradu Aimone dal Pozzo. 

Najstrašidelnejšie domy, kde sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Airbnb)

Viac o téme: StrašenieAirbnb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu