Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čo je to za potvoru? FOTO Žena naďabila v pralese na obrovského červa

Megačerv
Megačerv (Zdroj: FB/Kelli Mace)

QUEENSLAND - Austrálčanka objavila gigantickú 60-centrimetrovú dážďovku, po tom čo oblasť zasiahli prívalové dažde. Kelli Maceová zverejnila fotografiu zvláštneho tvora na svojom Facebooku a čoskoro sa oň začali zaujímať nielen jej priatelia, ale aj zvedavé médiá.

VIDEO Stella oslavovala v reštaurácii výročie: Keď priniesli steak, obrátil sa jej žalúdok

Na zábere je vidno, ako žena pomocou dvoch paličiek drží stvorenie, ktoré našla pri Tamborine Mountain v austrálskom štáte Queensland.

Oblasť, ktorá je pokrytá dažďovým pralesom, je známa výskytom tohto druhu gigantického červa, ktorý je pomenovaný ako Digaster longmani a ktorý môže dorásť až do dĺžky jedného metra.

Zvyčajne zostáva hlboko v podzemí, ale minulotýždňový silný dážď v oblasti Gold Coast ho vyhnal z jeho domova. Región na východnom pobreží Austrálie zaznamenal v piatok obzvlášť výdatné zrážky.

Čo je to za
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/Kelli Mace)

Paul Lyons, člen Tamborine Mountain National History Association, pre Couirer Mail povedal, že k pozorovaniu týchto obrovských červov dochádza stále zriedkavejšie.

"Sú dlhé asi meter, s priemerom približne 30 mm a žijú hlboko v pôde dažďových pralesov. Keď je však dole príliš vlhko, vychádzajú na povrch. Kedysi ich bolo vidieť celkom bežne, teraz však už nie, pretože je tam viac domov," vysvetlil odborník.

Viac o téme: ČervDážďovkaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu