Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najstrašidelnejší objav na Google Maps? FOTO naháňa ľuďom hrôzu

Strašiaci v poli pôsobia desivo Zobraziť galériu (2)
Strašiaci v poli pôsobia desivo (Zdroj: google maps)

SUOMUSSALMI - Na mapovej službe Google Maps sa z času objaví fotografia, ktorá zachytáva bizarnú realitu života. Tentokrát ale zachytila niečo priam desivé. Stovky zombíkov na poli, obrázok ako vystrihnutý z nejakého hororu, určite vystrašil nejedného užívateľa. Kde sa tam vzali a čo tam vôbec robia?

Nad fotografiou, ktorá pochádza z Fínska, si lámu hlavy mnohí užívatelia. Zachytáva pole, ktoré je plné strašiakov. Ľudia sú zmätení, nedokážu si vysvetliť, čo robí toľko slamených mužov na jednej kope uprostred ničoho. Má to však logické vysvetlenie. Sú súčasťou umeleckej inscenácie The Silent People (Tichí ľudia) a môžete ich nájsť vo fínskom regióne Suomussalmi.

Najstrašidelnejší objav na Google
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: google maps)

"Zástup takmer tisícok postáv sa okoloidúcim vodičom zjavuje ako z nejakej mágie. Ráno, ešte za tmy, sa strašiaci javia ako nehybná, mrzutá, ba dokonca až hrozivá armáda. Ale keď cez deň vyjde slnko, tvoria výrazne veselší a farebnejší obraz. Keď im vietor rozfúka slamené vlasy a oblečenie im veje do rytmu, vyzerá to tak, akoby ožil," napísal o umeleckej inštalácii cestovateľský portál Trip Advisor. Strašiakov vytvoril Reijo Kela a pravdou je, že na poli stoja už od jesene 1994. 

Najstrašidelnejší objav na Google
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: google maps)

Toto zďaleka nie je jediný prípad, kedy niekto na Google Maps narazil na mysterióznu fotografiu. Začiatkom tohto roka nemohla istá žena uveriť svojim očiam, keď vďaka Google Street objavila fotografiu svojej mŕtvej matky, ako vonku pred domom polieva záhradu. 

Viac o téme: FínskoPoleStrašiakGoogle maps
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu