Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Katastrofálny let z Londýna do Atén: Brit opísal 33-hodinovú nočnú moru a šľahajúce plamene

Nikdy viac! Zobraziť galériu (3)
Nikdy viac! (Zdroj: Twitter/Geoff Lye, SITA/AP)

LONDÝN - Geoff Lye (67) sa chcel dostať z Londýna do Atén, no malo to tentokrát viacero zásadných háčikov. Cesta, ktorá mala trvať štyri hodiny, sa natiahla na 33 hodín po dvoch zrušených letoch a treťom, ktorý skončil motorom v plameňoch. Turista opísal svoj výlet ako "nočnú moru" a sľúbil, že s aerolinkami British Airways už viac nikdy nepoletí.

Samuel (29) zaspal v lietadle do Londýna: Po prebudení dúfal, že je to všetko len zlý sen

Geoff mal odletieť z londýnskeho letiska Heathrow do Grécka minulý utorok o 13.15 h, no v lietadle sa omylom rozblikalo výstražné svetlo a muselo zostať na ploche. Ďalší spoj do Atén presunuli na 17.00 h, ale napokon aj ten zrušili. Dôvod bol ešte bizarnejší. Kvôli meškaniu by palubná posádka prekročila pracovná dobu. Nahnevaný muž sa pre Evening Standard vyjadril, že pilot povedal cestujúcim, že ide o najtrápnejšie vyhlásenie, ktoré musel doposiaľ urobiť.

Pasažieri teda dostali hotelové poukážky, aby mali kde prespať a vrátili sa na letisko na druhý deň ráno. Podarilo sa im nastúpiť do tretieho spoja, ale ich radosť bola predčasná. Po vzlietnutí sa zrazu ozval výstrel. Na palube nastal obrovský šum a zmätok a potom bolo počuť ešte šesť ďalších výbuchov za sebou.

Geoff Lye
Zobraziť galériu (3)
Geoff Lye  (Zdroj: Twitter/Geoff Lye)

"Som ateista, ale v tej chvíli som sa začal modliť. Cestujúci za mnou hovorili, že vidia, ako z motora šľahajú plamene. Lietadlo vystúpalo do výšky približne dvoch kilometrov, potom sa vyrovnalo a náhle nastalo ticho, keď vypli pravý motor. Kapitán oznámil, že je všetko pod kontrolou, mrzí ho to, ale musíme sa vrátiť na Heathrow," opísal nepríjemnú udalosť Geoff.

Pristátie však bolo napriek peripetiám hladké a cestujúci boli šťastní, že zostali nažive. Napokon sa do Grécka dostali až štvrtým lietadlom vo štvrtok ráno. Dôchodca dodal, že je verným zákazníkom British Airways už 40 rokov, ale teraz s aerolinkami nadobro skončil. Letecká spoločnosť potvrdila, že na let v priebehu dvoch dní použila štyri odlišné lietadlá, vrátane tretieho, ktoré "postihla technická chyba" a ospravedlnila sa zákazníkom.

Viac o téme: MeškanieAerolinkyLondýnBritish AirwaysGeoff Lye
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu