Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prehovoril nespokojný zamestnanec Ryanairu: Šialené pokyny, ktoré ovplyvnia aj cestujúcich!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Claude Paris, File)

DUBLIN - Anonymný zamestnanec Ryanair tvrdí, že letecká spoločnosť sa stará len o predaj a zisk. Prehovoril o nových nariadeniach, ktorými aerolinky tlačia na svojich zamestnancov, aby na palube lietadla predávali viac alkoholu a cigariet. Jednotlivé množstvá predaného tovaru chcú monitorovať denne a na základe nich vyvodzovať dôsledky smerom k zamestnancom.

Nespokojný zamestnanec spoločnosti Ryanair, ktorý nezverejnil svoju identitu, tvrdí, že všetci stewardi a letušky dostali email s novými pracovnými pokynmi. Ich zamestnávateľ požaduje, aby počas letu boli v každom sektore predané aspoň štyri alkoholické nápoje, deväť teplých alebo studených nápojov a päť stieracích žrebov. Personál vraj nesmie popri tom zabudnúť ponúknuť aj cukrovinky, kozmetiku a drobné darčeky. Zamestnanci boli najnovšie informovaní aj o tom, že pri každom predaji sa musia cestujúcich spýtať, či si dajú drink. Toto všetko majú opakovane robiť počas celého letu a ponuky ukončiť až 15 minút pred pristátím.

Prehovoril nespokojný zamestnanec Ryanairu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Všetko, čo ich zaujíma, je predaj. Tiež nám oznámili, že splnenie limitov bude kontrolované a monitorované denne a stále sa vyhrážajú  disciplinárnymi opatreniami," rozčuľuje sa anonymný pracovník. 

Vedenie aeroliniek sa už bráni a tvrdenia svojho zamestnanca odmieta. "Sú nepravdivé a žiadna posádka nie je každodenne ohrozená disciplinárnymi opatreniami za nízky predaj alkoholu," uviedol hovorca Ryanairu Kenny Jacobs. "Členovia posádky sú motivovaní k predaju doplnkových výrobkov na palube, za čo sú odmenení predajnými bonusmi," pokračuje. 

Hrozí STOP letom zo Slovenska do Británie: Ryanair sa vyhráža koncom!

Letecká spoločnosť ďalej vyjadrila znepokojenie nad tým, že neexistujú žiadne limity na predaj alkoholu na letiskách. Letiská z takéhoto predaja iba berú zisk a vôbec ich nezaujíma, koľko problémov spôsobujú podgurážení cestujúci na palube lietadla. Britský úrad civilného letectva v rokoch 2012 až 2016 zaznamenal 600-percentný nárast incidentov na palubách lietadiel, ktoré spôsobili pasažieri pod vplyvom alkoholu. "Nemohli sa predsa stihnúť opiť priamo v lietadle. Je nespravodlivé, že letiská môžu profitovať z neobmedzeného predaja alkoholu cestujúcim a nechať letecké spoločnosti riešiť bezpečnostné dôsledky," dodal Jacobs.

Prehovoril nespokojný zamestnanec Ryanairu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Práve na predaj alkoholu na letisku sa chce spoločnosť Ryanair zamerať najviac. Podľa nich by mal byť zavedený limit. Cestujúcim by malo byť dovolené kúpiť si maximálne dva alkoholické drinky. Letecká spoločnosť nezabudla spomenúť aj predaj alkoholu v bezcolnej zóne; jeho prenos na palubu lietadla na niektorých letoch už zakázala. 

Viac o téme: Ryanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu