Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Snúbenci urobili najťažšie rozhodnutie: Museli obetovať dvojičky, aby zachránili syna

Z troch detí privítali na svet len jedno Zobraziť galériu (3)
Z troch detí privítali na svet len jedno (Zdroj: Facebook)

EAST LOTHIAN - Jemma Haigová a jej snúbenec boli poriadne prekvapení, keď im minulý rok počas vyšetrenia ultrazvukom oznámili, že namiesto jedného dieťaťa čakajú rovno trojičky. Nie všetkým však bolo súdené prežiť. Rozhodli sa zachrániť aspoň jedno z nich.

Dvadsaťročná Jemma a Murray McKirdy čakali trojčatá, avšak lekári sa vyjadrili, že sa nenarodia všetky. Mladá rodička totiž mala dva plodové vaky - jeden obsahoval embryo jej syna Thomasa a druhý zas siamské dvojičky, ktoré boli k spojené hrudníkmi. Mali spoločné pľúca, srdce aj žalúdok a tráviaci systém. Haigová mala len dve možnosti  - buď lekári odoberú z jej tela siamské dvojičky alebo príde o všetky tri deti. Keďže jej však bolo jasné, že siamské dvojičky by v normálnom živote trpeli, súhlasila s ich odobratím. 

Snúbenci urobili najťažšie rozhodnutie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Zdravotný stav pacientky sa ale po operácii rapídne zhoršil. Pri zákroku stratila veľa krvi a musela byť prevezená do špecializovanej nemocnice, zatiaľ čo synčeka Thomasa prijali na jednotku intenzívnej starostlivosti o novorodencov, pretože mal ťažkosti s dýchaním.

Snúbenci urobili najťažšie rozhodnutie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Jemma a Murray v súčasnosti organizujú zbierku pre rodičov predčasne narodených alebo chorých detí, ktorí musia absolvovať ďalekú cestu do nemocnice. Z vyzbieraných peňazí by týmto rodičom chceli preplatiť náklady na cestovné. "Nemocnica bola od nášho domu vzdialená viac ako tridsať kilometrov,ale viem, že niektorí rodičia majú nemocnicu oveľa ďalej. Thomas strávil tri týždne v nemocnici a dokonca bol častokrát sám, pretože partner musel pracovať. Zistila som, že mnoho ďalších matiek  sa nachádza v podobnej situácii ako ja. Rozhodla som sa im preto pomôcť," povedala mamička, ktorá sa už momentálne naplno venuje výchove svojich dvoch detí - Thomasa a trojročnej dcérky Abigail. 

Viac o téme: Siamské dvojičkyPotrat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu