Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Po stene v byte stekala zvláštna tekutina: Keď majiteľka zistila, čo to je, nemohla tomu uveriť

Áno, to v strope, sú naozaj včely Zobraziť galériu (2)
Áno, to v strope, sú naozaj včely (Zdroj: profimedia.sk)

NEW YORK - Cherisse Mulzacová z New Yorku asi pred rokom spozorovala, že sa v jej byte objavuje nezvyčajne veľa mŕtvych včiel. Keď prišla z práce, našla ich na podlahe ležať šesť či sedem. Dôležitosť však tomu nepripisovala. Až keď jej po stenách začala stekať čudná, lepkavá hmota, uvedomila si, že je to med. Zavolala preto včelára, ktorý odhalil niečo, čo pravdepodobne vôbec nečakala.

Hlúposť nepozná hranice: Muž podpálil garáž, keď sa snažil vyhnať z nej včely

Zaujímavé zábery ukazujú Mickeya Hegedusa (52), ktorý vyrezal v strope ženinho apartmánu otvor a našiel v ňom desaťtisíce včiel, nehovoriac o približne 30 kilogramoch medu. "Bol to veľký šok. Myslím, že včely tam boli už približne dva roky a keď som tam minulý týždeň prišiel, muselo ich byť asi 35-tisíc. Poriadne dlho som nevidel nič také obrovské a ani som nenašiel toľko medu," vyjadril sa pre miestne médiá odborník.

Po stene v byte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mickey musel byť veľmi opatrný a postupovať pomaly, aby situáciu nezhoršil. Proces premiestňovania včiel do boxu trval asi šesť hodín. Väčšinu medu si nechala Cherrisse, malú časť si vzal on, pretože ju potrebovali včely.

Mickey ich prepravil do svojho domu v newyorskom Brooklyne, kde ich umiestnil do úľov na záhrade. Nový domov musel byť vzdialený viac ako tri kilometre od ženinho apartmánu v East Flatbush, aby sa zabezpečilo, že sa včely viac nevrátia.

Viac o téme: Včely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu