Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Lekári tínedžerku (†19) poslali domov so zápchou: Po čase prišli na zdrvujúci omyl

Megan Prydeová Zobraziť galériu (3)
Megan Prydeová (Zdroj: Facebook/Megan Pryde)

CARLISLE - Mladučká Megan Prydeová mala zdravotné ťažkosti, ktoré spočiatku pripisovala zlému tráveniu. To isté si mysleli aj lekári a pacientku poslali s pokojnou mysľou domov. Netušili, že ťažká zápcha je predzvesťou smrteľného ochorenia.

Čas plynul, ale Megan sa cítila čoraz horšie. O tom, že zápchou sa maskovala agresívna forma rakoviny čriev, sa dozvedela už neskoro a jej šíreniu sa nedalo zabrániť. Dievčina v júni zomrela. Pred smrťou však stihla rozbehnúť kampaň o zvýšení povedomia o karcinóme, ktorý postihuje najmä staršie ročníky, ale riziko sa stále zvyšuje.

Tínedžerke (19) dávali tri mesiace života: Uzdravila sa, lekár nič také nikdy nevidel

Podľa odborníkov počet mladých, ktorí trpia rakovinou hrubého čreva, každoročne narastá. Keď sa o svojej chorobe Megan dozvedela, mala len osemnásť rokov a celý život pred sebou. Napriek tomu, že sa do boja s chorobou pustila naplno, ho prehrala. Podľa rodiny Megan zomrela v tichosti a pokoji, v kruhu rodiny. Jej posledným želaním bolo mať na pohrebe oblečené iné ako čierne šaty, uviedli britské médiá.

Lekári tínedžerku (†19) poslali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Megan Pryde)

Odborníci varujú, že príznaky rakoviny hrubého čreva sa môžu rôzniť. U niekoho sa prejavujú v podobe hnačiek, u iného ako zápcha, krv v stolici, nevysvetliteľné chudnutie či málokrvnosť.

Lekári tínedžerku (†19) poslali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Megan Pryde)

Viac o téme: RakovinaZápchaMegan Pryde
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu