Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sprchovanie vám môže zmeniť život: Odborníci prezradili, kedy je najlepší čas na očistu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Sprchovanie nie je len otázkou hygieny. Niekedy sa vám do sprchy vliezť nechce, inokedy si bez nej zas neviete predstaviť deň. Odborníci prezradili, prečo je dobré sprchovať sa práve ráno alebo večer.

Hygienické návyky ľudí sa s možnosťou domáceho sprchovania zmenili. Dvadsiate storočie nás naučilo pravidelnej hygiene. Parfum dnes už nepoužívame nato, aby sme zamaskovali ostrý pach telesného potu, ale na zvýraznenie osobnosti. Sprchu, čistenie zubov a umývanie rúk po toalete považujeme za samozrejmosť, ale aj hygiena má mať svoje pravidlá, tvrdia podľa Foxnews.com odborníci.

Chlipný mladík požiadal dievčinu (16) o nahé akty: Jej perfektná reakcia na FOTO vás dostane

Dopriať si sprchu v správnom čase dňa môže nielen zlepšiť vzhľad vašej pokožky, ale aj zdravotný stav. Mnohí považujú za najlepší čas na sprchu ráno, pretože osvieženie nám pomáha „prepnúť sa“ do denného rytmu alebo odštartovať hektický deň s pocitom obnovy. Dermatologička Mona Gohara z americkej Yale School of Medicine radí sprchovať sa ráno vždy, keď máme pred sebou deň plný náročných úloh alebo chceme meditovať. Voda má z psychologického hľadiska očistný a upokojujúci efekt.

Sprchovanie vám môže zmeniť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Niektorí však so sprchou čakajú až do večera, pretože chcú ísť do postele „čistí“. Voda z nás spolu s potom zmyje aj všetky nečistoty a látky, ktorým bola pokožka počas dňa vystavená. Pleť sa počas spánku prirodzene zbavuje odumretého tkaniva a regeneruje sa. Večerná sprcha tieto procesy uľahčuje, zhodujú sa experti na zdravý spánok. Navyše, s vodou môžu v noci odplávať aj všetky starosti dňa, preto môžeme večerné sprchovanie považovať za formu relaxu, ktorá nás pripravuje na pokojný a blahodarný odpočinok.

 

Viac o téme: SprchaZdravieSpánok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu