Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Žena prežíva každodenné peklo: Smrdí ako ryba, je ju cítiť už z chodby

Kelly Fido Whiteová Zobraziť galériu (6)
Kelly Fido Whiteová (Zdroj: YouTube)

OLDHAM - V živote si užila veľa nepekných chvíľ. Všetko nešťastie jej spôsobuje ochorenie, ktoré ju obmedzuje v bežnej existencii. Pre svoju chorobu zažila šikanu aj odmietanie. Snaží sa robiť všetko preto, aby zapadla. Porucha jej to však nedovoľuje. Problémom je neznesiteľný zápach.

Kelly Fido Whiteová trpí veľmi nepríjemný ochorením Trimetylaminúria známejším ako syndróm rybieho zápachu. Celý svoj život tak trpí. Dnes má 36 rokov no čerstvo si spomína na školské časy, kedy jej deti svojou krutosťou ubližovali a priviedli ju až k silným úzkostiam.

Žena prežíva každodenné peklo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Tento horor ju sprevádza celým životom a práca nie je žiadnou výnimkou. Skúšala sa štyrikrát denne sprchovať, dvakrát si vymenila uniformu a používala celé balenie deodorantu, aby zamaskovala zápach. Žiadna z metód nepomáhala. Sťažnosti prišli aj v práci. Kelly je zamestnaná v nemocnici, kde sa dožila ďalšieho poníženia. Musela zmeniť svoj pracovný čas tak, aby sa stretávala s čo najmenším počtom ľudí.

Žena prežíva každodenné peklo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Manželstvo

Jej manžel Michael si na jej neobvyklý zápach zvykol. Priznal, že jej pach ho niekedy negatívne ovplyvnil, no nikdy jej nič nepovedal. Za každých okolností si to nechal pre seba. "Keď sme spolu začali žiť, všimol som si to. Pravda ale je, že som to na prvom stretnutí nespozoroval. A naozaj neverím, že sa to snažila zakryť." Manželmi sú už niekoľko rokov a Kelly priznala, že vďaka svojmu osudovému mužovi sa jej žije ľahšie. "Michal mi pomohol vyrovnať sa so všetkým a stal sa mi veľkou oporou," priznala Kelly.

Žena prežíva každodenné peklo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Jej choroba alebo inak syndróm rybieho zápachu je stav, kedy jej telo nedokáže rozložiť niektoré zlúčeniny nachádzajúce sa v potravinách obsahujúcich látku zvanú cholín. Kelly začala navštevovať lekára už pred rokmi, nikto jej ale nebol schopný pomôcť. Až v roku 2015 po tom, čo navštívila odborníka bola vyslovená diagnóza. Stále však nevie, či ide o genetickú poruchu alebo sa ochorenie vyvinulo v jej útlom veku. "Pred diagnostikovaním choroby som strávila nezmyselne veľa času v sprche. Horúca voda a drhnutie kože až do červena, bolo to naozaj stresujúce," spomína Kelly.

Žena prežíva každodenné peklo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Jej matka priznala, že bola zo šikany svojej dcéry nešťastná. Častým sprchovaním a používaním veľkého počtu deodorantov jej pach iba zosilňovali. Dnes sa umýva mydlom na jemnú pokožku a pravidelne užíva lieky, ktoré podporujú a zvyšujú schopnosť rozloženia cholínu v jej tele. Snaží sa vyvarovať potravinám ako sú ryby a morské plody, ktoré sú hlavným spúšťacím mechanizmom.

Podržali ju aj kolegovia

Žena prežíva každodenné peklo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Tak ako už bolo spomenuté, v práci to nemala taktiež ľahké. Pracuje preto na nočné smeny. Od niektorých kolegov si vyslúži posmešné poznámky aj dnes. Čo je ale dôležité, že začala o svojom probléme úprimne rozprávať so svojimi kolegami. Kolega Fajsal Bashir priznal, že zápach je naozaj silný a šíri sa chodbami, preto prijal niekoľko sťažností. "Prijal som množstvo sťažností na jej vôňu od rôznych zamestnancov. Je ťažké, keď ide o dobrého priateľa akým je Kelly," vyjadril sa Fajsal. Asha Ferozová, ktorá taktiež s Kelly pracuje priznala, že si po čase na jej pach zvykla a nijak to neovplyvňuje jej výkony. 

Viac o téme: ŽenaSmradOchorenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu