Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bolestne úprimné rady experta: Toto urobte hneď, ako vám na jedle pristane mucha

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Muchy prenášajú na svojich tenkých chlpatých nohách až okolo 200 rôznych baktérií. Keď pristanú na jedle, hrozí, že sa naň baktérie prenesú a potraviny kontaminujú. Prečítajte si, čo by ste mali urobiť s pokrmom, na ktorom sa pred vami chcela pohostiť tučná mucha.

Muchy sú neoddeliteľnou súčasťou teplých mesiacov roka. Drzo sa tlačia do ľudských príbytkov a hľadajú, na čom by pristáli a na čom by sa priživili. Keď sa im podarí dostať do kontaktu s jedlom, je koniec, varujú odborníci. Muchy by podľa nich vôbec nemali pristávať na jedle.

Ženu (28) poštípala mucha: V bruchu sa jej uhniezdilo 14 lariev!

Choroboplodné zárodky, ktoré sa nachádzajú na mušom tele, môžu predstavovať zdravotné riziko. Navyše, keď si mucha na jedlo sadne, vyvráti naň svoje tráviace enzýmy. Keď si súčasne predstavíte, že predtým mohla mucha sadať na exkrementy, chuť do jedla sa vám určite pokazí.

Bolestne úprimné rady experta:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Podľa entomológa Rona Harrisona môžu muchy prenášať celý rad nebezpečných chorôb od cholery až po týfus. Keď sa nabudúce bude na vašom jedle hostiť mucha, odrežte časť, na ktorej hmyz sedel a pohyboval sa. Urobte tak aj vtedy, keby kontakt trval len pár sekúnd, radí portál Dailymail.co.uk.

Viac o téme: JedloMucha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu