Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kliešte a blchy sú pripravené zaútočiť na štvornohého kamaráta kedykoľvek, ste pripravený aj vy?

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PR)

94% z vás by zvolilo repelentný prípravok, tzn. 94 %že parazit sa nemusí prisať, aby zahynul. Jar otvorila dvere do nášho sveta a láka nás von do prírody. Konečne prišli tie dni, keď si v záhradke domu môžete hovieť s knihou, kým vaša mačka robí prieskum okolia. Dni, keď sa váš pes chvatom rúti k dverám s vôdzkou v tlame a vidinou prechádzky. Nezostáva, než si to užiť. Ešte predtým sa však uistite, že ste nezabudli na jednu zásadnú vec. Chránite správne svojho psa a mačku pred vonkajšími parazitmi? Prevencia je základ zdravia a spokojnosti psa, mačky i spokojnosti vašej. Nedajte ich a chráňte ich. Vedeli ste, že na Slovensku má 37 % domácností psa a 19 % domácností má mačku?1 Ďalej z rovnakého výskumu vyplynulo, že 94 % respondentov preferuje prípravok na ochranu pred parazitmi taký, ktorý parazita usmrtí pred tým, než sa zahryzne a začne sať krv, tzn., že chcú mať repelentný prípravok.

Vonkajšie parazity – zoznámte sa, s kým máme tú česť!

Kliešť, blcha, komár, švola aj bodavá mucha. Malé, ale nemenej nebezpečné vonkajšie parazity, ktoré ohrozujú zdravie našich psov a mačiek, ale aj zdravie naše. Kliešte rozhodne so svojou aktivitou nečakajú na obdobie prázdnin, na svoje obete, naopak, číhajú, len čo sú teploty nad nulou, a tak ich nevítanú nádielku môžu majitelia zvierat objaviť napríklad vo februári a s prichádzajúcou jarou každým dňom. Nebezpečenstvo napadnutia kliešťom už dávno nie je vplyvom globálneho otepľovania iba záležitosťou krásneho leta. Samička kliešťa kladie 600 až niekoľko tisíc vajíčok. Nenechajte svojho psa alebo mačku kliešťom napospas. Jedinou účinnou zbraňou je preventívna ochrana. Ak majiteľ zabráni prisatiu kliešťa, zabráni tak prenosu niektorého z nebezpečných ochorení, ako sú lymská borelióza, babezióza a kliešťová encefalitída. Prisatiu kliešťa zabránite pomocou repelentných prípravkov (parazita odpudia a zahubia skôr, než
sa stačí prisať). Obrana proti vonkajším parazitom – obojok alebo pipeta je pre zviera dostatočnou ochranou a pomáha tak chrániť aj vašu rodinu Zásadou v ochrane domácich maznáčikov pred parazitmi je pravidelnosť. Mačku aj psa pred kliešťami a blchami ochráni napr. antiparazitárny obojok Foresto s repelentným účinkom proti kliešťom. Stačí ho nasadiť tak, aby bol v kontakte s kožou zvieraťa, a až 8 mesiacov bude pozvoľna uvoľňovať účinné látky. Repelentný účinok obojku navyše zaistí, že kliešte budú odpudené ešte pred tým, ako sa stihnú prisať. Nedôjde tak k prenosu niektorého z nebezpečných ochorení.
 
Odolnosť proti vode a bezzápachovosť sú ďalšími vítanými vlastnosťami tohto strážcu zdravia psov a mačiek. Môžete ich použiť ako ochranu šteniat už od 7 týždňov a mačiat od 10 týždňov veku. Obava z uškrtenia mačky je zbytočná, inteligentný bezpečnostný systém obojku zaistí v prípade núdze jeho uvoľnenie. Ak majitelia psov uprednostňujú ochranu v podobe spot-on prípravkov (kvapka za krk), môžu sa spoľahnúť na pipety Advantix. Tie sú určené psom a zaistia im ochranu pred kliešťami, blchami, komármi a bodavými muchami, liečia tiež napadnutie švolami. Pridanou hodnotou Advantixu je uvedený repelentný účinok, ktorý kliešťom, komárom, fl ebotomom a bodavým muchám nedovolí, aby prenikli pod kožu zvieraťa. Podmienkou účinnosti proti kliešťom a blchám je pravidelná aplikácia každé 4 týždne, jedine tak bude ochrana plnohodnotná. Je dôležité si uvedomiť, že Advantix je určený iba psom, mačky totiž netolerujú účinnú látku permetrín. Ak máte doma oboch maznáčikov zároveň, nechajte na psovi liek zaschnúť napríklad cez noc v oddelenej miestnosti. Tradičnú ochranu ponúka aj obľúbený a rokmi preverený obojok pre psy Kiltix, ktorý ich udrží v bezpečí pred kliešťami a blchami až 7 mesiacov. Chrániť ním môžete šteňatá od 3 mesiacov veku. Jeho výhodou sú aj 3 veľkosti obojku, z ktorých môžete pre psíka vyberať: 38, 53 a 70 cm. Vzhľadom na legislatívne zmeny je od 1. 1. 2017 možné kúpiť obojok Kiltix už len u veterinárneho lekára či v lekárni, prestal sa predávať v predajniach chovateľských potrieb.

Pred použitím prípravku si prosím prečítajte plnú verziu SPC

Foresto a Kiltix sú veterinárne lieky, ktorých výdaj nie je viazaný na lekársky predpis. Foresto obojok 1,25 g + 0,56 g pre mačky a psy ≤ 8 kg, Foresto 4,50 g + 2,03 g obojok pre psy > 8 kg. Zloženie lieku: Jeden 38 cm obojok (12,5 g) obsahuje: Účinné látky: Imidaclopridum 1,25 g a Flumethrinum 0,56 g. Jeden obojok 70cm (45g) obsahuje Účinné látky: 4,5 g Imidaclopridum a 2,03 g Flumethrinum. Zvieraťu nasadiť na krk jeden obojok. Len na vonkajšie použitie. Kiltix obojok pre malé psy / Kiltix obojok pre stredné psy / Kiltix obojok pre veľké psy. Zloženie lieku: Účinná látka: 1 obojok obsahuje: Propoxurum 1,250 g a Flumethrinum 0,280 g / Propoxurum 3,020 g a Flumethrinum 0,680 g / Propoxurum 4,500 g a Flumethrinum 1,013 g. Lieková forma: Obojok. Terapeutické indikácie: Liečba a prevencia napadnutia psov kliešťami (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) a blchami v trvani 7 mesiacov. Kontraindikácie: Nepoužívať u šteniat do 3 mesiacov. Advantix spot –on pre psy do 4kg, od 4 do 10kg, od 10 do 25kg, od 25kg. Účinné látky: Imidaclopridum 100 mg/ml a Permethrinum 500 mg/ml. Liek by nemal byť aplikovaný šteňatám mladším ako 7 týždňov. Na vonkajšie použitie. Dátum vypracovania materiálu: 02/2017.
 
-Reklamná správa-
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu