Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Letuška radí, kedy je najlepšie ísť na záchod v lietadle: Dva perfektné časové úseky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Chodeniu na toaletu, keď ste v lietadle, sa mnohí cestujúci vyhýbajú až do momentu, kedy to nie je už naozaj nevyhnutné. Vedzte ale, že aj táto činnosť sa dá spríjemniť, vysvetlila letuška, ktorá roky pracovala pre komerčné letecké spoločnosti.

Zo všetkých verejných toaliet na svete sú tie na palube lietadla asi tie najnepríjemnejšie. Po prvé, osvetlenie nie je najlepšie, takže vás zrkadlo neupozorní na prípadné nedokonalosti vášho mejkapu. Po druhé, sú tam veľmi stiesnené podmienky, kedy má obéznejší človek problém sa vôbec zmestiť na misu. No a po tretie, na záchody na palubách sa často tvoria rady. Akonáhle odtiaľ vyjde jeden človek, už sa tam tlačí druhý, aby ho náhodou nikto nepredbehol. Obzvlášť, keď ste na krátkom lete, kedy máte len málo času medzitým, ako môžete byť odpútaní od bezpečnostného pásu. 

Upratovala lietadlo, keď v skrinke našla hotový POKLAD: Pasažier skoro zinfarktoval

Erika Rothová, ktorá sedem rokov pracovala ako letuška, ale pre magazín Mel ale prezradila, že sú dva časové úseky, kedy môžete navštíviť záchod bez toho, aby vás niekto znervózňoval tým, že bude čakať za dverami, kým vykonáte potrebu.Ak vystihnete ten správny moment, môžete vraj "tróniť" na toalete až desať minút, čo vám postačí napríklad na prelistovanie časopisu. 

Letuška radí, kedy je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Prvý časový úsek

Na záchod bežte hneď po tom, ako nad sedadlom zhasne upozornenie o tom, že musíte byť pripútaní. V tomto čase ešte väčšine pasažierov netreba ísť na toaletu, takže práve toto môže byť tá najvhodnejšia chvíľa pre vás. 

Letuška radí, kedy je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Druhý časový úsek

Vaša druhá šanca prichádza v okamihu, keď sa začnú podávať drinky (v prípade, že absolvujete práve takýto druh letu). Podľa Erikinej skúsenosti sú vtedy ľudia tak nedočkaví, kedy sa už môžu napiť, že úplne zabudnú na to, že potrebujú ísť na záchod. 

A ešte posledná rada na záver - ak po vás na toalete ostane nepríjemný zápach, stačí, ak podľa Rothovej poprosíte palubný personál, aby tam zaniesol kávovú usadeninu, pretože práve tá má schopnosť absorbovať nepríjemný odor. 

Viac o téme: LietadloLetuškaToaleta na palube lietadla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu