Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Milan (18) sa vytešoval z lacnej letenky do Sydney: Škaredé prekvapenie po pristátí

Milan Schipper Zobraziť galériu (3)
Milan Schipper (Zdroj: GoFundMe)

TORONTO - Holandský študent sa tvrdo poučil, že niektoré obchody sú príliš dobré na to, aby to bola pravda. Milan Schipper si kúpil letenku do Sydney, ktorá bola lacnejšia ako všetky ostatné. Namiesto toho, aby sa však po prílete ocitol na pláži, ako mal v pláne, iba v ľahkej bunde skončil v kanadskej fujavici. Nie je totiž mesto ako mesto, hoci majú rovnaký názov.

Letuška radí, kedy je najlepšie ísť na záchod v lietadle: Dva perfektné časové úseky

Milan omylom pred dvomi týždňami odletel do Sydney v Kanade, hoci mal namierené do Austrálie. Po odlete z Amsterdamu lietadlo zamierilo do Toronta, kde malo medzipristátie. Pri presadaní do malého vrtuľového stroja spoločnosti Air Canada, ktorý ho mal vziať do jeho "vytúženého cieľa", si študent uvedomil, že sa asi niekde stala chyba.

"Lietadlo bolo naozaj malé, tak som si pomyslel, "toto má doletieť do Austrálie?" povedal pre CBC. Jeho osud bol spečatený, keď sa stroj vydal namiesto na juhozápad na východ. "Cítil som sa hrozne," pripustil, no v tom čase bol už vo vzduchu a nemohol nič robiť.

Na letenku do austrálskeho Sydney musí teraz Milan znova našetriť.
Zobraziť galériu (3)
Na letenku do austrálskeho Sydney musí teraz Milan znova našetriť.  (Zdroj: TASR/AP)

Po pristátí v mestečku s čosi viac ako 30-tisíc obyvateľmi sa Milan rozhodol, že sa vykašle na miestne pamiatky a namiesto toho radšej zašiel za zamestnancom letiska a rezervoval si najbližší let domov.

"V tomto prípade naši agenti boli schopní mu zarezervovať spiatočnú letenku do Toronta v ten istý deň a spríjemniť mu zvyšok cesty," uviedla Isabelle Arthurová, hovorkyňa spoločnosti Air Canada.

Milan (18) sa vytešoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Milanov otec sa pre CBC priznal, že sa dobre pobavil, keď svojho syna vyzdvihol na letisku v Amsterdame. Mladý muž to však nevzdáva a na internetových stránkach, kde ľudia žiadajú o finančnú pomoc, sa snaží získať ďalšie peniaze.

Takéto nedorozumenie nie je ojedinelé

Arthurová uviedla, že napríklad pred niekoľkými rokmi sa to isté stalo Rakúšanovi, ktorý tu potom zostal niekoľko dní. Podobne dopadol aj Argentínčan, ktorý tu pobýval celý týždeň. Podľa nej agenti Air Canada sa s nešťastníkmi podelili o jedlo, niekedy ich dokonca ubytovali u seba, urobili im prehliadku mesta a poskytli im teplé oblečenie.

Nie je to dávno, čo sme vás informovali aj o prípade skupinky Čechov, ktorí odlietali z Bratislavy do francúzskeho Nice. Teda, to si len mysleli, v skutočnosti si rezervovali letenky do srbského Niš.

Viac o téme: LetenkaSydney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu