Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena si počas letu schrupla, zobudila sa s popáleninami: FOTO Hrozba, o ktorej ste netušili

Počúvanie hudby sa skončilo hrozným prebudením. Zobraziť galériu (3)
Počúvanie hudby sa skončilo hrozným prebudením. (Zdroj: atsb.gov.au)

CANBERRA - Lietadlom sa začal šíriť zápach spáleniny a cestujúci zbledli od strachu. Jedna z pasažierok sa náhle prebudila s obhorenou tvárou. Za všetko mohli slúchadlá, ktoré v lietadle zapojila, aby mohla počúvať hudbu, kým spala.

Austrálsky dopravný úrad pre bezpečnosť (ATSB) na svojej stránke upozornil na incident, ktorý sa vo februári odohral na palube letu z Pekingu do Melbourne. Jedna z cestujúcich si nasadila vlastné slúchadlá na lítiovú batériu, aby mohla počúvať hudbu, a potom zaspala. O dve hodiny neskôr sa zobudila na bolestivú explóziu.

Pasažieri Ryanairu odmietli nastúpiť späť do lietadla: Zažili sme takú hrôzu, až sme zvracali!

Slúchadlá, ktoré cestujúca pripojila k zariadeniu v lietadle, vďaka technickej chybe explodovali. Ako uviedla cestujúca, ktorej sa nepríjemná skúsenosť týka, na tvári najprv začala cítiť bolestivé pálenie, a tak slúchadlá, ktoré mala omotané okolo krku, schmatla a hodila ich na podlahu. Iskrili a vzápätí ich zachvátil oheň. Našťastie, personál lietadla bol na podobné prípady pripravený a letušky oheň zneškodnili.

Žena si počas letu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: atsb.gov.au)

Po zvyšok letu sa interiérom lietadla niesol zápach spáleného plastu, elektroniky a vlasov. Podľa ďalších cestujúcich sa ľudia celú cestu zadúšali kašľom. ATSB súdi, že za explóziu je pravdepodobne zodpovedná chyba batérie, preto varovala cestujúcich, aby boli pri použití elektroniky s lítiovými batériami opatrní a dodržiavali bezpečnostné zásady. Pri podozrivom správaní elektroniky by mali prestať prístroj používať.

Žena si počas letu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: atsb.gov.au)

Žena si počas letu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: atsb.gov.au)

 

 

Viac o téme: ExplóziaLietadloSlúchadláLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu