Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena (27) sa pri lete z Prahy poliala horúcim čajom: Ryanair jej musí zaplatiť 10 500 eur

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DUBLIN - Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair bude musieť svojej zákazníčke zaplatiť 10 500 eur za to, že sa v januári minulého roka počas letu z Prahy do Dublinu poliala horúcim čajom. Grainne Dunworthová bola nahnevaná a nenechala to len tak. Svoju žiadosť o náhradu škody adresovala na súd a vyhrala.

Pasažieri Ryanairu odmietli nastúpiť späť do lietadla: Zažili sme takú hrôzu, až sme zvracali!

Grainne Dunworthová z Kilmihilu sa vracala s priateľmi z výletu v Prahe a požiadala palubný personál o čaj. Podľa nej však nebolo veko poriadne zaistené a spadlo, keď pohár zdvihla. To ju tak prekvapilo, že na seba horúci čaj vyliala a oparila si brucho aj pravé stehno.

Ryanair sa bránil tým, že všetok personál je špeciálne vyškolený v podávaní nápojov a vždy je zabezpečené, aby bolo veko dobre upevnené predtým, než sa podá cestujúcemu.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstock.com)

Kto presne ženu obslúžil, nie je známe, ale jedna zo stevardiek tvrdí, že keď sa vrátila, aby obeti pomohla, všimla si otvorené vrecko s mliekom a zdá sa, že tekutina bola vyliata. Dunworthová však poprela, že by k nehode došlo počas toho, ako si pridávala do čaju mlieko.

Letuška uviedla, že zčasu načas príde k podobnému prípadu, nie je to nič výnimočné. Právny poradca aeroliniek trval na tom, že pasažierka si problém spôsobila sama pri pridávaní mlieka, sudkyňa ale mala iný názor a Ryanair musí žene zaplatiť 10 500 eur plus súdne výdavky, uviedol portál independent.ie.

Viac o téme: Ryanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu