Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pasažieri Ryanairu odmietli nastúpiť späť do lietadla: Zažili sme takú hrôzu, až sme zvracali!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Pasažieru letu z Madridu do írskeho Dublinu zažili doslova horor po tom, ako sa ich lietadlo dostalo do silných turbulencií. Kvôli tomu muselo núdzovo pristáť v inom meste. Cestujúci, z ktorých mnohým prišlo tak zle, že sa pozvracali, ale odmietli zo strachu nastúpiť späť na palubu.

Cestujúci, ktorí leteli Ryanairom v nedeľu zo Španielska do Dublinu, zažili poriadne krušné chvíle po tom, ako ich Boeing 737 zasiahla búrka Ewan a vietor o rýchlosti sto kilometrov za hodinu. Dostali sa do silných turbulencií, čo nezvládli žalúdky viacerých ľudí na palube. Let musel byť presmerovaný do mesta Shannon, ktoré je od írskej metropoly vzdialené necelých dvesto kilometrov. 

Pasažieri Ryanairu odmietli nastúpiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Cestujúci cítili srdce až v krku: Príšerný let na Bali, pilot zabudol urobiť niečo podstatné

"Mali sme pristáť v Dubline pred pol jednou hodinou poobede. Naše lietadlo ale zasiahli extrémne silné turbulencie. Pilot sa pokúšal pristáť, ale musel znovu vzlietnuť. Boli sme vraj totiž až šiesti v rade na pristátie. Ľudia boli vystrašení na smrť a mnohí zvracali," povedala matka dvoch detí denníku Irish Mirror. 

Pasažieri Ryanairu odmietli nastúpiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Cestujúci tvrdia, že palubný personál im po pristátí v Shannone nechcel dovoliť opustiť lietadlo, hoci mnohí, poväčšine rodičia s deťmi, sa báli letieť ďalej do Dublinu. Niekoľko desiatok ľudí odmietlo nastúpiť na palubu, pretože sa triasli od strachu. Na letisku im následne aerolinky neposkytli žiadnu vodu ani jedlo. Okolo piatej hodine popoludní lietadlo odletelo do Dublinu, kde bezpečne pristálo. 

Pasažieri Ryanairu odmietli nastúpiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

K záležitosti sa vyjadrila aj hovorkyňa leteckej spoločnosti Ryanair. "Let z Madridu do Dublinu musel byť kvôli silnému vetru presmerovaný do  Shannonu. Stroj pristál normálne, napriek tomu niekoľkí pasažieri chceli vystúpiť. A aj vystúpili, predtým, než lietadlo odletelo do Dublinu. Ryanair sa ospravedlnil všetkým zákazníkom, ktorých zasiahol let presmerovaný kvôli zlému počasiu. Nie je ale v našich silách kontrolovať počasie." 

Viac o téme: RyanairTurbulenciePresmerovaný let
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu