Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zahrali sa s prírodou, premena upevnila ich vzťahy: VIDEO Z matky je otec, zo syna dcéra

Z matky je otec, zo syna dcéra Zobraziť galériu (2)
Z matky je otec, zo syna dcéra (Zdroj: Foto: YT/Isabelle Mitchel)

MICHIGAN - Bývali to matka a syn a teraz sú z nich otec a dcéra. Obaja totiž zistili, že sa vo svojom tele necítia dobre, a tak sa vzájomne podporili pri zmene pohlavia. Matka šiestich detí Erica Houseové najprv pomohla k premene svojmu synovi, z ktorého je teraz dcéra Corey. Neskôr sama nastúpila cestu k tomu stať sa mužom Erikom.

O prípade informoval tento týždeň britský denník The Daily Mirror. "Moji blízki sú úžasní a prijali to skvele. Manžel ma vo všetkom veľmi podporuje a náš vzťah je teraz ešte silnejší, ako keď sme spolu desať rokov žili," zverila sa britskému denníku Erica, ktorá si už hovorí Eric. Takmer rok berie hormón testosterón a možno už budúci mesiac ju čaká chirurgický zákrok, ktorý by mal jej premenu dokončiť.

Už skôr mal podobný osud jej syn. Keď mal Corey 11 rokov, díval sa s matkou v televízii na rozhovor s hviezdou internetového serveru YouTube Jazz Jenningsovou. Táto teraz šestnásťročná aktivistka transsexuálov sa tiež narodila ako chlapec."Mami, som ako ona, som dievča," povedal po zhliadnutí interview Corey. Jeho matka ho podporila a nechala svoje dieťa, nech sa oblieka ako dievča. Od 14 rokov mu potom pomohla s hormonálnou terapiou v podobe estrogénových injekcií.


Prečítajte si aj:

Drsná SPOVEĎ transsexuála: Ako dieťa som tajne robila zakázané veci, otec vojak by ma zabil!


Teraz už sa Corey nemôže dočkať, až v 18 rokoch podstúpi chirurgický zákrok a stane sa celou ženou. Podľa denníka The Daily Mirror sú Eric a Corey zrejme prví rodič a dieťa na svete, ktorí otvorene priznali svoju transgendernú premenu. "Môj odkaz všetkým je: nikdy sa nehanbite za to, kým ste. Nikdy neverte nikomu, kto sa vám snaží tvrdiť, že ste niečo menej než ostatní," hovorí Eric či Erica.

Viac o téme: MatkaSynZmena pohlavia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu