Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Invalidka bola v koncoch, obsadzovali jej parkovacie miesto: Manžel to vyriešil, bezradní policajti

Elaine Baconová Zobraziť galériu (2)
Elaine Baconová (Zdroj: Foto: nottinghampost.com)

NOTTINGHAM - Zdravotne ťažko postihnutá Angličanka trpí urputnými bolesťami. Mimo domu sa pohybuje výlučne na invalidnom vozíku a k preprave potrebuje nevyhnutne auto. Ale miesto na parkovanie pred domom je pre ňu doslova nemožné získať, a tak sa jej manžel vynašiel. Zobral bielu farbu a Elaine (55) na ceste vyhradil miesto na parkovanie sám.

Elaine Baconová (55) z Nottinghamu v Anglicku je invalidná dôchodkyňa. Ešte v roku 2008 sa zranila, pričom sa jej poškodili miechové nervy. Od vtedy trpí obrovskými bolesťami a na phyb mimo domu potrebuje invalidný vozík. Je držiteľkou parkovacieho preukazu, no na zaparkovanie svojho auta pred domom nemala nikdy miesto, aj napriek úpenlivým prosbám a oznamom. "Nemôžem prejsť viac ako 18 metrov, no parkovať musím 18 metrov od domu a potom sa plazím v bolestiach," opísala svoj nešťastný osud pre nottinghampost.com. Situácia ju dohnala do krajností. 

Inšpiratívny príbeh: Nemohli podporiť choré deti, 12-ročný chlapec sa preto sám naučil šiť plyšáky

Manžel zdravotne ťažko postihnutej ženy sa vynašiel
Zobraziť galériu (2)
Manžel zdravotne ťažko postihnutej ženy sa vynašiel  (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

Pred dverami domu, kde býva, ustavične parkovali autá bez povolenia na miestach vyhradených pre zdravotne ťažko postihnutých. Situácia už bola neúnosná, a tak sa jej pevne chytil Elainein manžel. Priamo pred vchodom do domu, kde bývajú, vlastnoručne vyhradil miesto na parkovanie pre svoju ženu a označil ho nápisom "disabled", čo v preklade znamená "invalid".


Prečítajte si aj:

Policajti sa v Martine vybrali na obed: Vám by za parkovanie na FOTO okamžite naparili pokutu


Tento krok sa samozrejme nepáčil mužom zákona a žene naparili pokutu 75 libier (takmer 87 eur). Podľa nich je cesta na parkovanie príliš úzka. Podľa Elaine, kompetentní nemajú inú možnosť, len sa zmieriť s tým, že tam bude parkovať. "Myslím, že tú pokutu jednoducho zaplatím a hotovo," uzavrela.

 

 

 

 

 

Viac o téme: ParkovanieInvalidParkovací preukaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu