Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nové ZISTENIA o živote Hitlera: Konečne je jasné, prečo diktátor nenávidel postihnutých?!

Adolf Hitler Zobraziť galériu (3)
Adolf Hitler (Zdroj: profimedia.sk)

BRAUNAU AM INN - Adolf Hitler neprišiel na svet ako štvrté zo šiestich detí, ale do rodiny colného úradníka Aloisa Hitlera sa narodil ako tretí v poradí. Tvrdí to rakúsky historik Florian Kotanko, podľa ktorého tak Hitler zažil smrť jedného zo svojich mladších bratov, ktorý trpel vodnatosťou mozgu. K objavu dopomohol farský archív v Braunau, kde sa diktátor v apríli 1889 narodil.

Doteraz si historici mysleli, že poradie detí v rodine Aloisa a Kláry Pölzlovej bolo nasledovné: Gustav, Ida, Otto, Adolf, Edmund a Paula. Kotanko súhlasí s tým, že sa Gustav a Ida narodili aj zomreli predtým, než prišiel na svet Adolf. Tvrdí ale, že sa Otto narodil až 17. júna 1892 a zomrel krátko nato - 23. júna 1892, teda v čase, kedy mal Adolf už viac ako tri roky. 

Alois Hitler
Zobraziť galériu (3)
Alois Hitler  (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa Kotanka zistenie vyvoláva množstvo otázok: "Ako bol trojročný Adolf so smrťou svojho brata konfrontovaný? Zažil vedome jeho chorobu? Ovplyvnila jeho následné stanovisko k postihnutým ľuďom?" Je totiž známe, že Hitler nechal ako nacistický vodca v rámci akcie T4 splynovať desaťtisíce nemeckých a rakúskych invalidov. 

Senzácia na internete: Objavili unikátny prístroj, ktorý používal Hitler

Zaujímavé impulzy môže objav podľa Kotanka vniesť aj do úvah o vzťahu medzi Adolfom a jeho matkou Klárou. Doteraz totiž historici a psychológovia vychádzali z toho, že Klára v prvých rokoch Adolfovho života mohla svoju lásku a starostlivosť venovať iba jemu. Prinajmenšom počas doby, keď bola tehotná s Ottom, venovala ale podľa bádateľa veľkú časť svojej starostlivosti a pozornosti aj Adolfovmu mladšiemu súrodencovi. 

Klára Hitlerová
Zobraziť galériu (3)
Klára Hitlerová  (Zdroj: profimedia.sk)

Doterajšie poznatky o poradí súrodencov vychádzali zo spomienok Pauly, narodenej v roku 1896, ako ich zaznamenala americká armáda krátko po skončení druhej svetovej vojny. 

Viac o téme: Adolf hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu