Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nenávidíte turbulencie? Pilot radí, kde si máte sadnúť, keď nechcete, aby vám bolo zle

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Ak neznášate kolotoč vo vlastnom žalúdku, ktorý sa spustí okamžite po tom, ako sa lietadlo dostane do turbulencií, máme pre vás užitočné rady, ako sa dá tomu vyhnúť, alebo aspoň tento nepríjemný pocit obmedziť.

Mnohí ľudia majú citlivejšie žalúdky a pred letom sa modlia za to, aby sa nedostali do turbulencií. Niekedy sa tomu ale vyhnúť nedá a vtedy nezostáva nič iné, len to ticho pretrpieť alebo prespať. Určite vás však teraz poteší správa, že účinky turbulencií sa predsa len dajú zjemniť. A to veľmi jednoduchým spôsobom - záleží len na tom, kde si sadnete. 

Škandál ako hrom: Letuška si roky písala pikantný denník o sexe s pilotmi

Pilot Bruno Gillissen na stránke Quora.com priblížil, ktoré sedadlá sú v tomto smere najlepšie. Radil sa pritom s letuškami, ktorých sa opýtal, v ktorej časti lietadla cítili turbulencie najvýraznejšie. "Najhoršie miesto je podľa nich zadná časť lietadla. Najslabší účinok turbulencií zas naopak cítili vpredu," hovorí. 

Nenávidíte turbulencie? Pilot radí,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Gillissen vysvetlil, že zóny v prednej časti lietadla sú umiestnené pred gravitačným ťažiskom, ktoré sa nachádza niekde medzi krídlami taktiež vpredu. Zadná časť je najhoršia z hľadiska pociťovania turbulencií preto, lebo "je ťažšie v tejto časti lietadla obnoviť rovnováhu".  Poučenie na záver - ak sa chcete vyhnúť turbulenciám, sadnite si dopredu. 

Viac o téme: PilotTurbulencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu