Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO zvnútra továrne má odhaľovať šokujúcu pravdu o ryži: Takto sa vyrába, jete umelú hmotu!

Pracovník továrne Zobraziť galériu (3)
Pracovník továrne "vyrába" ryžu (Zdroj: YouTube)

PEKING - Video má byť dôkazom, že ryža v skutočnosťou žiadnou ryžou nie je. Číňania ju vraj vyrábajú z umelého materiálu, ktorý len vybrúsia do požadovaného tvaru, aby oklamali zákazníkov.

Milovníci ryže, majte sa na pozore; nasledujúce video má totiž dokazovať, že továrne v Číne vyrábajú túto pochúťku pochádzajúcu z Ázie zo zmesi bielej umelej hmoty a zemiakov. Na záberoch vidno, ako jeden pracovník fabriky napĺňa takouto hmotou zariadenie, ktoré z nej následne vytvorí zrnká falošnej ryže. Tá sa potom postrieka ryžovou vôňou a zmieša s malým množstvom pravej ryže, aby rozdiel nebol až taký nápadný. 

VIDEO zvnútra továrne má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

VIDEO zvnútra továrne má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Čína údajne falošnú ryžu vyrába už roky. Podľa novinára, ktorý pracuje pre kanál Blue Ocean Network, až deväť z desiatich ton každoročnej produkcie ryže je falošných. Správa z roku 2011 uvádza, že "konzumácie troch misiek plastickej ryže je rovnaké, akokeby ste zjedli jednu igelitovú tašku". 

Falošná ryža sa má vyvážať do susedných krajín ako Vietnam či Thajsko. Podľa nepotvrdených správ už viacerým ľuďom spôsobila zdravotné problémy, pretože telo plast, ktorý ostane tvrdý aj po varení, nedokáže spracovať a rozložiť.

VIDEO zvnútra továrne má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Spoločnosť MNC Media zverejnila príbeh dvadsaťdeväťročnej Dewi Septianiovej, ktorá kúpila šesť litrov ryže v stánku na trhu na Jáve. Chcela z nej urobiť ovsenú kašu, no namiesto toho ryža stuhla. I tak ju ale zjedla, načo sa jej, sestre a synovcovi urobilo zle. Dotyčné trhovisko preto polícia uzavrela a ryžu odviezla na testovanie do Národnej agentúry pre kontrolu liečiv a potravín. Testy preukázali, že ryža obsahovala stopy polyvinylchloridu (PVC). Iné analýzy vykonané verejnými zdravotnými úradmi zas naopak žiaden syntetický pôvod ryže nedokázali. 

Viac o téme: ČínaRyža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu