Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Železničiara, ktorý zachránil život, oslavovali ako najväčšieho hrdinu: VIDEO Všetko je inak!

Pracovník železnice sa hodil na nič netušiaceho muža a tak mu zachránil život Zobraziť galériu (5)
Pracovník železnice sa hodil na nič netušiaceho muža a tak mu zachránil život (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Pracovník železníc riskoval svoj život, aby zachránil cyklistu. Ten nezodpovedne prechádzal koľajiskom a druhýkrát sa vďaka hrdinovi v oranžovej veste narodil. Video zachytávajúce tento moment je varovaním pre všetkých neuvážených odvážlivcov. Nad tým či ide o skutočného hrdinu a reálnu situáciu visí otáznik. Existuje totiž niekoľko dôvodov, prečo je možné pochybovať.

Video, ktoré nebolo pred tým publikované, uzrelo svetlo sveta. Poskytol ho zdroj zo železničného prostredia, aby upozornil na zamestnanca, ktorý sa vďaka svojmu činu stal hrdinom. Muž, ktorého identita je už dnes známa, zachránil život nič netušiacemu cyklistovi.

Železničiara, ktorý zachránil život,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Cyklista sa vybral cez koľajisko s bicyklom a plnými rukami. Na záberoch je vidieť, že má na hlave čiapku, klobúk alebo slúchadlá. Pri prechode sa priamo na koľajniciach potkol a na zem sa mu rozsypalo všetko, čo držal v rukách. Predpokladá sa, že mohol byť opitý. V momente, keď sa otriasol, schytil bicykel a prehodil ho na druhú stranu. Pri zdvíhaní tašky ale šťastie nemal a všetko sa mu vysypalo.

Železničiara, ktorý zachránil život,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

V pozadí je vidieť, ako sa ku koľajniciam priblížili pracovníci železnice a ako sa traťou valí rútiaci sa vlak smerom k mužovi. Jeden z pracovníkov ani na sekundu nezaváhal a rozbehol sa smerom k nič netušiacemu chlapíkovi. Pracovník v oranžovej veste sa hodil na cyklistu a v poslednej chvíli mu zachránil život. Dvojica spolu spadla do jarku vedľa koľají.

Železničiara, ktorý zachránil život,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Na videu je možné vidieť, ako záchranca zostal stočení v klbku po traumatickom zážitku. Jeho kolegovia sa k nemu rozbehli, aby zistili či je v poriadku a či nie je zranený a následne sa s dávkou nervov jeden z nich zahnal po bláznivom a nezodpovednom mužovi.

Poľovník prežil ako zázrakom útok medveďa: VIDEO Detaily boja o život, zaručené rady sú nanič

Spoločnosť Network Rail bola kontaktovaná a vyzvaná, aby sa k tomuto incidentu vyjadrila. Prevádzkovateľ priznal, že pravidelne vydávajú varovanie pred nebezpečenstvom. V minulosti už prišlo k niekoľkým takýmto prípadom. V júli, dospelá osoba s dieťaťom tesne unikla zrážke s vlakom na priechode pre chodcov v blízkosti Waltham Cross, Hertfordshire.

Železničiara, ktorý zachránil život,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

"Treba byť naozaj ostražitý pri železničných prejazdoch a nikdy nevkročiť na koľaje, keď je v obzore vlak. Je ťažké vyhodnotiť rýchlosť vlaku. Človek má oveľa menej času, kým sa vlak priblíži, než si myslí," povedal vedúci oddelenia venujúcim sa prejazdom Mark Brunnen. "Tým, že venujeme viac pozornosti železničným priecestiam, vyhneme sa nebezpečenstvu," dodal. 

Video na prvý pohľad reálne a spôsobujúce husiu kožu vyzerá, že nie je pravdivé. Zábery sa rozšírili po sociálnych sieťach a skeptici začali spochybňovať a preukazovať nepravosť. Tieň, ktorý vrhá záchranca pri šprinte za chlapíkom stojacim na koľajniciach je možné vidieť  na ľavej strane záberu. Keď tým miesto prejde vlak, žiaden tieň nie je videný. Ďalším dôvodom, prečo vraj nejde o realitu, je absencia dátumu a času. Keďže videá tohto charakteru vždy tieto údaje majú. 

Viac o téme: VlakKoľajeNebezpečenstvoHrdina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu