Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Konšpirátori si nedajú pokoj: V Antarktíde našli záhadné lebky, mohli by patriť mimozemšťanom?!

Predĺžená lebka oproti normálnej.
Predĺžená lebka oproti normálnej. (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Podľa niektorých "zasvätených" došlo v roku 2014 k ohromujúcemu objavu. Nielenže archeológovia našli pozostatky dávnych obyvateľov Antarktídy, ale zároveň by títo "praľudia" mohli byť mimozemšťanmi. Hoci odvtedy bola táto konšpiračná teória celkom účinne vyvrátená, teraz sa objavili informácie o údajných nových troch predĺžených lebkách. A na internete sa opäť rozprúdila debata.

NASA vraj kryje existenciu mimozemšťanov: Ďalšie UFO pri ISS, live kamera sa náhle vypla

Správy hovoria, že archeológ menom Damian Waters a jeho tím odhalil lebky v oblasti Antarktídy zvanej La Paille. Spočiatku ich označovali ako prvé pozostatky človeka odkryté v Antarktíde, no potom sa zrazu zmenili na prvé pozostatky mimozemšťanov nájdené na Zemi.

Waters, údajný archeológ zo Smithsonian Institute of New York, mal o tomto objave v roku 2014 povedať: "Nedokážeme tomu stále uveriť. Nenašli sme len ľudské pozostatky v Antarktíde, ale aj pretiahnuté lebky... Musím sa poštípať zakaždým, keď som zobudím, nemôžem tomu uveriť. Toto nanovo definuje náš pohľad na históriu ľudstva ako celku."

Konšpirátori si nedajú pokoj:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: YouTube)

Pretiahnuté lebky boli nájdené v Peru, Egypte a ďalších oblastiach so starou historickou minulosťou. Zatiaľ čo mnoho konšpiračných teórií poukazuje na mimozemskú návštevu na Zemi v priebehu storočí, v podstate v skutočnosti išlo o bizarnú prax u niektorých starovekých civilizácií, ktoré si istými metódami predlžovali lebku od útleho veku.

Avšak okrem debaty o tom, či lebky patrili človeku alebo mimozemšťanovi, bolo lepšie sa zamerať na pravdivosť celého tohto príbehu. Podľa skeptických stránok skeptophilia.blogspot.co.uk, ktoré už vtedy skúmali pôvod tejto historky, neexistuje v Antarktíde žiadny región s názvom La Paille. Taktiež sa nenašiel ani záznam o Damianovi Watersovi, ktorý by pracoval pre Smithsonian Institute. Celkovo zhodnotili, že to vyzerá byť jeden veľký podvod.

Ani to však nezastavilo konšpirátorov. Scott C Waring, redaktor blogu ufosightingsdaily.com nedávno pridal na svoje webstránky príspevok o tom, že tento prípad nie je vôbec taký pritiahnutý za vlasy, ako sa zdá a že v Antarktíde sa našli ďalšie tri záhadné lebky. "Klíma v Antarktíde sa rapídne mení každých 10.000 rokov. Takže áno, pre mimozemskú kultúru jeho ľahké tam žiť a nezamrznúť," vysvetlil podľa portálu express.co.uk "odborník".

Viac o téme: MimozemšťaniaKonšpiračná teória
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu