Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena varuje pred smrteľným ochorením: Na tele si našla drobnú jamku, jej život sa obrátil naruby!

Claire Warnerová s rodinou Zobraziť galériu (2)
Claire Warnerová s rodinou (Zdroj: FB/Claire Warner )

LONDÝN - Britská matka dvoch detí, ktorá bojuje so zákernou chorobou, zverejnila na sociálnej sieti fotografiu s nepatrnou jamkou na svojom prsníku. Aj keď je sotva viditeľná, ide o jeden z menej známych príznakov rakoviny. Sama by na niečo také nikdy neprišla, keby jej kamarátka neukázala článok s podobnou snímkou. Teraz sa Claire Warnerová snaží zvýšiť povedomie žien o tomto varovnom signáli, ktorý im môže zachrániť život.

Hannah (19) porazila rakovinu mozgu: Pri návrate domov jej ochranka na letisku pripravila peklo!

"Ok, takže - status na Facebooku a fotografia, o ktorých by mi nikdy nenapadlo, že ich zverejním - Prosím, čítajte a čo je dôležitejšie, pozerajte! Toto je obrázok môjho ľavého prsníka. Malá purpurová bodka je miesto, kde mi robili biopsiu. Nepatrná jamka hore vľavo od nej je zriedkavý a málo známy príznak rakoviny prsníka," uviedla vo svojom profile Claire.

Ona sama si ani teraz nedokáže hrčku nahmatať, hoci už vie, že tam je a necíti sa ani byť chorá. Jej jediným príznakom bola práve táto jamka. Podľa nej je jednou z tých šťastnejších, pretože sa jej podarilo rakovinu odhaliť skoro, a to vďaka kamarátke, ktorá jej dala prečítať článok o inej žene, Lise Royleovej.

Žena varuje pred smrteľným
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Claire Warner )

Táto matka štyroch detí z Manchestru ukázala podobnú jamku vo svojom profile na Facebooku v máji 2015, a rovnako ako v prípade Claire, aj vtedy sa snímka začala na internete bleskovo šíriť. Lisa naliehala na ženy, aby si skontrolovali prsia a neprehliadli ani tento drobný symptóm. Našťastie po podstúpení mastektómie je opäť zdravá.

Potom, čo Claire urobili biopsiu, dúfa, že aj jej osud bude priaznivý a že má veľkú nádej na vyliečenie, hoci ju ešte čaká operácia, chemoterapia a rádioterapia. Informoval portál MailOnline.

Ženám sa odporúča, aby si prsia pravidelne kontrolovali hmatom a nezanedbávali ani mamografiu. Varovnými signálmi rakoviny sú opuchy celého alebo časti prsníka, podráždenie kože na prsníku, bolesť prsníka, bolesť bradavky, vtlačenie bradavky dovnútra, ale aj začervenanie, zhrubnutie bradavky alebo kože na prsníku, výtok z bradavky, jamka či konštantná bolesť v podpazuší.

Viac o téme: RakovinaPrsníkClaire Warnerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu