Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hannah (19) porazila rakovinu mozgu: Pri návrate domov jej ochranka na letisku pripravila peklo!

Zranená Hannah na letisku.
Zranená Hannah na letisku. (Zdroj: Shirley Cohen)

LONDÝN/MEMPHIS - Zdravotne postihnutá tínedžerka (19), ktorá práve ukončila liečbu rakoviny mozgu, sa konečne chystala s matkou odletieť domov. No predtým, ako sa tam dostala, sa bezpečnostný personál postaral o škandál. Po násilnom zatýkaní skončila zakrvavená a dobitá dievčina najprv v nemocnici, potom vo väzbe a nakoniec na súde.

Nové VIDEO z masakra na letisku v Istanbule: Chvíle paniky, atentátnik so samopalom hľadá obete!

Hannah Cohenová a jej matka Shirley odišli 30. júna 2015 z nemocnice v Memphise a chceli sa dostať domov do Chattanoogy. Túto cestu podnikli už veľakrát za ostatných 17 rokov, takže poznali bezpečnostnú rutinu na letisku. Shirley zvyčajne prešla skenerom prvá a čakala na Hannah na druhej strane, pretože nádor a početné operácie, ktoré dievčina podstupovala od dvoch rokov, spôsobili, že sa ľahko dostala do stavu zmätenosti v neznámych situáciách.

Ako informoval britský The Guardian, tentokrát však nešla kontrola podľa ich predstáv. Keď Hannah prechádzala skenerom, spustil sa alarm. Pravdepodobne kvôli flitrom, ktoré mala na vrchnom odeve. Agenti povedali tínedžerke, že ju musia vziať do "sterilného priestoru", kde by ju mohli prehľadať. Matka sa snažila pracovníkov prehovoriť, aby si Hannah mohla dať dolu blúzku s flitrami, pod ktorou mala ešte spodnú bielizeň, a všetko zopakovať, ale agentka ju vysmiala.

Shirley preto personál prosila, že ide o nemocničnú pacientku, ktorá by mohla zostať z tejto situácie veľmi zmätená. "Prosím, buďte milí. Keby som jej mohla pomôcť, veci by to uľahčilo," snažila sa vysvetliť ochranke TSA. Čoskoro však začula z rozhlasu, že ku kontrolnému stanovišťu privolávajú ďalšie posily a na miesto prišli ozbrojené stráže.

Hannah je kvôli nádoru na mozgu slepá na jedno oko, hluchá na jedno ucho a čiastočne ochrnutá, takže keď ju stráže schmatli za ruky, zostala matka veľmi prekvapená a dcéru bránila. Hannah však zrazili k zemi, čím jej spôsobili ranu na tvári a podliatiny. Shirley si krvavý výsledok zdokumentovala fotoaparátom v mobilnom telefóne.

Hannah (19) porazila rakovinu
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Shirley Cohen)

Ďalší strážnik matku odtlačil preč, aby nemohla zasiahnuť. Bezmocná sedela na lavičke tak, aby nemohla vidieť, čo sa deje za jej chrbtom. Potom Hannah odviedli. Skončila v nemocnici a neskôr vo väzení. Matka s dcérou sa znova stretli až o 24 hodín neskôr na väzenskom parkovisku. Na druhý deň ráno predstúpila tínedžerka pred sudcu, ktorému mala vysvetliť, čo sa stalo. Obvinenia boli stiahnuté, ale Shirley nenechala incident len tak. Bezpečnostnú službu aj správu letiska zažalovala a požaduje náhradu škody, ktorá zahŕňa liečebné náklady a fyzickú aj emocionálnu ujmu na zdraví. Má ísť o primeranú sumu, ktorá nepresahuje 100-tisíc dolárov.

"Títo ľudia si myslia, že sú bohom. Myslia si, že môžu robiť čo chcú," povedala Shirley pre The Guardian. "Ak toto urobia s postihnutým dievčaťom, znamená to, že to urobia aj s 80-ročnou babičkou? Je čas pre spravodlivosť," dodala. Hovorca TSA a prezident letiska v Memphise nechceli prebiehajúci spor komentovať. Tvrdia však, že v prípade figurujú aj iné skutočnosti.

Viac o téme: LetiskoOchranka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu