Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PREDPOVEĎ, ktorá mrazí: Svetu hrozia katastrofálne záplavy, vieme, kde v Európe hrozí riziko!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Svet bude už o pár desaťročí čeliť ďalšej obrovskej hrozbe. Charitatívna organizácia Christian Aid vo svojej správe varovala, že do roku 2060 bude žiť v oblastiach ohrozených katastrofálnymi povodňami až miliarda ľudí. Najohrozenejšie sú podľa nej mestá v Indii, Číne, USA, ale aj v Európe.

Vo vôbec najhoršej situácii budú v budúcnosti podľa charity indické mestá Kalkata a Bombaj. V Ázii sa nachádzajú všetky mestá na prvých ôsmich priečkach tabuľky; okrem Indie sú aj v Bangladéši, Číne, Vietname i v Thajsku. Až na deviatom mieste je potom americké Miami. Záplavy spôsobené klimatickými zmenami budú ohrozovať aj obyvateľov mnohých hlavných miest vrátane Dháky, Bangkoku či Tokia. 

PREDPOVEĎ, ktorá mrazí: Svetu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

El Niňo mení počasie na celom svete: Experti načrtli katastrofický scenár budúcich rokov

V Európe bude žiť v roku 2060 v oblastich ohrozených ničivou veľkou vodou najviac obyvateľov Holandska a Británie. Obzvlášť zraniteľný je podľa štúdie kvôli svojej polohe na rieke Temža Londýn. 

PREDPOVEĎ, ktorá mrazí: Svetu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Správa organizácie vyzýva vlády, aby začali konať a investovali do opatrení obmedzujúcich dopad katastrofálnych povodní. Navrhuje taktiež vytvoriť systém medzinárodnej pomoci obetiam záplav. 

Viac o téme: PovodeňZáplavaKatastrofa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu