Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Po Nemecku bojuje s prírodou aj Francúzsko: FOTO Ulice sa za pár minút zmenili na plaváreň

Záplavy spôsobili dopravný chaos.
Záplavy spôsobili dopravný chaos. (Zdroj: Twitter/The Local France)

PARÍŽ – Po ničivých záplavách v Nemecku, ktoré si vyžiadali štyri ľudské obete, zasiala veľká voda aj Francúzsko. Viaceré regióny v strednej a východnej časti Francúzska bojujú po silných dažďoch z uplynulých dní s vodným živlom.

Zaplavené boli dnes aj nábrežia rieky Seina v Paríži. Viacero ďalších miest v tejto oblasti je záplavami ohrozených. Ako informovali francúzske spravodajské weby, zrážky a záplavy si zatiaľ vo Francúzsku nevyžiadali obete ani zranených. Zrážkový front sa počas noci začal presúvať smerom ku krajom Limousin a Auvergne.

Nemci sa spamätávajú zo smrtiacej Elviry: FOTO Diabolská búrka po sebe zanechala skazu

Výdatné dažde a následné záplavy spôsobili v postihnutých oblastiach veľké materiálne škody a úrady v mnohých mestách museli pristúpiť obyvateľov k evakuácii. Problémy sú naďalej aj v cestnej a železničnej doprave, obmedzená je i prímestská doprava na niektorých linkách RER v oblasti Paríža.

Ohrozenie potrvá

Parížska radnica dnes uzavrela cesty po nábreží v juhozápadnej časti mesta v blízkosti Eiffelovej veže, pretože hladina Seiny vystúpila na 4,3 metra. Úrady vyzvali obyvateľov mesta i návštevníkov na opatrnosť na nábrežiach a avizovali, že vysoký stav vody v Seine by mal trvať až do piatku.

Radnice viacerých miest a obcí v strednej časti Francúzska dnes zrušili vyučovanie v školách i všetky mimoškolské aktivity. Agentúra AP uviedla, že silné zrážky si vynútili viacero prestávok počas tenisového turnaja Roland Garros v Paríži, evakuáciu dvoch väzníc a stovky výjazdov hasičov na záchranné operácie v oblasti Burgundska.

...

Viac o téme: ZáplavyParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu